Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Viroloog snapt niets van Halloween Nights in Toverland: 'Enorm risico'

19-10-2020, 20.45 uur | Reacties

Toverland speelt met vuur door een halloween-evenement met duizenden bezoekers in coronatijd door te laten gaan. Dat vindt viroloog Bert Niesters, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. "Dit park heeft kennelijk zijn redenen om hiermee door te gaan, maar ze nemen hier gewoon een enorm groot risico mee", vertelt hij aan het AD.

In Toverland wordt in de herfstvakantie Halloween gevierd in een festivalsetting. Zo'n vijfduizend bezoekers per avond kunnen walkthroughs, een spookhuis en scare zones met acteurs beleven. Viroloog Niesters snapt er niets van in. Evenementen zijn immers verboden en de overheid wil dat we zo veel mogelijk thuisblijven.

"Het is gek dat het kabinet adviseert drukke plekken te mijden, maar dat deze activiteiten met duizenden bezoekers per dag door kunnen gaan", aldus de viroloog. "Dan geef je nogal een raar signaal af aan de buitenwereld, vind ik."

Buitenlucht
De meeste halloweenactiviteiten in Toverland vinden plaats in de buitenlucht. Voor Niesters is dat echter geen argument. "Of de meeste evenementen nu buiten of binnen plaatsvinden, maakt in die zin weinig uit: het virus is dol op entertainment, op mensen die elkaar ontmoeten en op jongeren die elkaar in de schouders springen."

De viroloog vraagt Toverland om verantwoordelijkheid te nemen. Het zou verstandig zijn om het populaire evenement door te schuiven naar volgend jaar, denkt hij. "Kennelijk is dit feest een uitzondering op de regel, maar laat het virus nou juist dol zijn op uitzonderingen. Het virus smult ervan."

Uitverkocht
Er staan nog negen halloweenavonden op de planning, tot en met zaterdag 7 november. Voor dinsdag 20, woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober zijn geen tickets meer verkrijgbaar. Op die dagen is het park volledig uitverkocht.

Meer Attractiepark Toverland