Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Opening Plopsa Hotel minstens vijf weken uitgesteld

17-10-2020, 14.50 uur

De opening van het gloednieuwe Plopsa Hotel in Plopsaland De Panne laat minstens vijf weken langer op zich wachten. Eigenlijk zou het hotelcomplex van 25 miljoen euro op vrijdag 23 oktober feestelijk geopend worden. Vanwege de aangescherpte coronaregels in België is dat niet haalbaar, laat het Vlaamse attractiepark zojuist weten.

"Na rijp beraad en met pijn in het hart hebben we beslist om de opening van het Plopsa Hotel uit te stellen", zegt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. "Het heeft voor ons geen zin om een investering van 25 miljoen euro op deze manier te openen. Uiteraard willen we ook de gezondheid van onze gasten prioriteit geven."

Vooralsnog wordt vrijdag 27 november genoemd als nieuwe openingsdatum. Dat kan echter alleen doorgaan "indien de huidige omstandigheden zich daartoe lenen", aldus Plopsa. Voor personen die al een boeking hadden geplaatst voor de komende weken, wordt in overleg een oplossing gezocht.

Subsidies
De Plopsa-parken zijn vooralsnog gewoon geopend, met een beperkte capaciteit en gesloten restaurants. Van den Kerkhof benadrukt dat er dringend extra steunmaatregelen vanuit de overheid nodig zijn. "De vele investeringen in het coronaproof maken van het park kosten ons handen vol geld en overstijgen de gekregen subsidies."

Het Plopsa Hotel bestaat uit 117 kamers. Enkele themasuites staan in het teken van Studio 100-figuren als Kabouter Plop en Mega Mindy. De kamerprijzen zijn altijd inclusief parkeren, een ontbijt, een diner en onbeperkt toegang tot Plopsaland en het aangrenzende waterpark Plopsaqua.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be