Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Pretparkkenner: 'Halloween in Toverland totaal onverantwoord, bijna crimineel'

18-10-2020, 16.19 uur | Reacties

Toverland zou onmiddellijk moeten stoppen met de Halloween Nights, omdat het organiseren van het evenement onverantwoord en onveilig is. Dat vindt pretparkkenner Thomas van Groningen, bekend van de podcast ThemeTalk. Hij noemt de keuze om in coronatijd door te gaan met de halloweenavonden "bijna crimineel nalatig".

Van Groningen, die de podcast maakt samen met co-presentator Maurice de Zeeuw, was afgelopen vrijdag in het Noord-Limburgse attractiepark. Daar liep hij met stijgende verbazing rond. Op Twitter gaat de ervaringsdeskundige helemaal los. "Het is onverantwoord om hier nog een dag langer mee door te gaan."

Evenementen zijn in Nederland officieel verboden door de stijgende coronacijfers. Toverland ontspringt de dans door niet langer te spreken over een evenement, maar over extra entertainment binnen de bestaande parkexploitatie. "Dit wat Toverland neergezet heeft is een keihard evenement", oordeelt Van Groningen. "Dit is het uiterste opzoeken van de mogelijkheid om als pretpark open te blijven in deze situatie. Dat hoort niet en het is bijna crimineel nalatig."

Drukte vermijden
De overheid vraagt alle Nederlanders door het stijgende aantal coronabesmettingen om zo min mogelijk te reizen, drukte te vermijden en het aantal uitstapjes te beperken. Die richtlijnen vallen niet te rijmen met het organiseren van halloweenavonden met duizenden bezoekers uit heel Nederland, aldus Van Groningen.

Wat gaat er dan fout? "Zo zijn er spookhuizen die absoluut niet coronaproof zijn. Eentje zelfs met een kleine, nauwelijks geventileerde kruipruimte waar duizenden bezoekers per avond doorheen moeten." Dat betreft haunted house Fear The Woods. "Totaal onverantwoord."

Horeca
Er wordt door veel bezoekers geen anderhalve meter afstand gehouden en bijna niemand draagt een mondkapje, ontdekte de podcastmaker. "Rond de spookhuizen ontstaat nog steeds drukte. Mensen vergeten van de angst de anderhalve meter. Dit werkt niet, in coronatijd. Het is niet uit te leggen dat de horeca dicht moet, maar dat Toverland hier vrolijk mee door kan gaan."

Van Groningen was wel te spreken over de sfeer en de aankleding in het park. Dat neemt de bezwaren echter niet weg. "Ik verwijt het park dat ze via een maas in de maatregelen een evenement organiseren terwijl evenementen verboden zijn. Toverland, neem je verantwoordelijkheid en stop met Halloween. Verschuif het lekker naar volgend jaar. Want dit kan niet."

Meerderheid
De felle uitspraken zijn opvallend, omdat ThemeTalk zich de afgelopen jaren ontpopt heeft tot een reclamekanaal voor Toverland. Van Groningen staat in ieder geval niet alleen. Afgelopen week bleek al dat een meerderheid van de pretparkfans het geen goed idee vindt om door te gaan met de Halloween Nights.

Meer Attractiepark Toverland