Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland op scherp tijdens Halloween Nights: meer beveiligers, minder bezoekers

17-10-2020, 14.35 uur | Reacties

Toverland staat op scherp door de nieuwe landelijke coronamaatregelen. Hoewel evenementen in heel Nederland verboden zijn, gaan de Halloween Nights in het Limburgse attractiepark vooralsnog gewoon door. Vrijdagavond bleek dat Toverland zo min mogelijk aan het toeval wil overlaten tijdens het griezelfestival.

Zo waren er een stuk meer beveiligers aanwezig dan een week eerder. Zij bleven bezoekers constant aanspreken op groepsgroottes en het houden van anderhalve meter afstand. Het aantal bezoekers werd vrijdag bewust laag gehouden: zaterdag en zondag wordt het iets drukker. Alle drie de dagen zijn uitverkocht.

Het pretpark heeft voor meer overdekte plekken gezorgd door tenten neer te zetten. Alcohol wordt nergens meer geschonken. Bij een cocktailbarretje zijn nu alleen nog mocktails verkrijgbaar, zonder alcohol. In overleg met de autoriteiten werden in de overdekte themagebieden nagenoeg alle terrassen weggehaald. Verder verschenen op verschillende plaatsen borden met de tekst: "Draag een mondkapje op deze binnenlocatie." Officieel gaat het nog om een advies.

Cake Walk
Acteurs die de afstandsregel vorige week nog regelmatig negeerden, gedroegen zich vrijdag over het algemeen beter. Alleen in spookhuis Fear the Woods en de tijdelijke kermisattractie Cake Walk blijkt voortdurend anderhalve meter afstand houden onhaalbaar. Ondanks het verlaagde bezoekersaantal ontstonden op sommige plekken nog wel lange wachtrijen, namelijk bij walkthrough The Witches Forest en scare zone Cirque.

Toverland ligt onder een vergrootglas sinds bekend is dat de Halloween Nights doorgaan ondanks het landelijke verbod op evenementen. Burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas zei donderdag nog dat de regels beter nageleefd moeten worden. Anders zouden de halloweenactiviteiten moeten stoppen.

Crowd control
Hij was gisteren ook aanwezig om poolshoogte te nemen. "In mijn vrijetijdskleding, dus ik ben niet herkend", vertelt hij aan Looopings. "Ik was positief verrast om te zien hoeveel crowd control er dit keer op de been was en hoe netjes de meeste bezoekers en acteurs zich gedroegen. We blijven natuurlijk scherp, maar voor nu ben ik zeer tevreden."

Exacte bezoekersaantallen per dag worden niet bekendgemaakt, maar naar schatting waren er vrijdag zo'n 3500 bezoekers aanwezig. Zaterdag en zondag zouden dat er 5000 worden. Vorig jaar verwelkomde Toverland op een topdag in de halloweenperiode ruim 14.000 bezoekers. Het nieuwe spookhuis Maison de la Magie blijft noodgedwongen dicht, omdat daarvoor een aparte vergunning benodigd is.

Meer Attractiepark Toverland
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be