Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Meerderheid pretparkfans vindt doorgaan Halloween Nights in Toverland onverantwoord

16-10-2020, 10.32 uur | Reacties

Een meerderheid van de pretparkfans vindt het niet verstandig dat Toverland gewoon doorgaat met de Halloween Nights, ondanks de aangescherpte coronamaatregelen en het stijgende aantal besmettingen in Nederland. Dat blijkt uit een poll op social media met 942 deelnemers.

Walibi Holland besloot afgelopen weekend al na twee avonden te stoppen met de bekende Halloween Fright Nights omdat de coronaregels in de praktijk niet goed nageleefd werden. Toverland heeft de intentie om de Halloween Nights wel te laten plaatsvinden, hetzij met enkele aanpassingen.

Zo wordt de verkoop van alcoholische dranken volledig aan banden gelegd en gaan souvenirwinkels om 20.00 uur dicht. Daarnaast blijft één van de spookhuizen gesloten, omdat die valt onder een aparte evenementenvergunning. Alle evenementen zijn door het kabinet verboden.

53 procent
Looopings deponeerde op Twitter de stelling: het is onverantwoord als de Halloween Nights in Toverland doorgaan. 53 procent van de gebruikers zegt het daarmee eens te zijn. 31 procent is het oneens. 16 procent laat weten geen mening te hebben over de kwestie.

De Halloween Nights in Toverland moeten plaatsvinden op veertien dagen tussen 9 oktober en 7 november. Komend weekend - vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober - is het park volledig uitverkocht. De verkoop van entreebewijzen is voor die dagen stopgezet.

Regels
Burgemeester Ryan Palmen van de gemeente Horst aan de Maas vertelde gisteren aan Looopings dat de coronaregels de komende dagen beter nageleefd zullen moeten worden dan afgelopen weekend. Gebeurt dat niet, dan zal het evenement moeten stoppen. "Als het niet lukt, moeten we eerlijk zeggen: dan is dit niet de beleving die je kunt geven binnen deze regels."

Meer Attractiepark Toverland