Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Belgisch pretpark veilt recordglijbaan

16-10-2020, 11.54 uur | Reacties

Wie altijd al een recordbrekende glijbaan wilde kopen, heeft geluk. Het Belgische pretpark Plopsa Station veilt binnenkort de Mega Twister en de Maxi Twister. Die eerste was bij opening naar verluidt de hoogste en langste overdekte glijbaan ter wereld.

De attracties horen bij de inboedel van het geflopte pretpark Comics Station. De Plopsa Groep nam dat park eind vorig jaar over en is momenteel bezig met een ingrijpende renovatie. Na de heropening in oktober 2021 keren de glijbanen niet meer terug.

De Mega Twister is volgens het kavel 21,6 meter hoog en 48 meter lang. De Maxi Twister is 10,7 meter hoog en heeft een lengte van 21 meter. Beide glijbanen beschikken over een deels glazen overkapping, waardoor je tijdens het glijden naar buiten kunt kijken.

Openingsbod
Het openingsbod op veilingssite Vavato is 5000 euro, maar daar komen nog veilingkosten en btw bij. In totaal is de koper minimaal 7000 euro kwijt. Technisch inzicht is mooi meegenomen, want er zit geen bouwtekening bij de glijbanen.

De veiling loopt van 20 tot en met 30 oktober. Belangstellenden kunnen de Mega Twister en Maxi Twister op 29 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur komen bekijken. In januari mogen de glijbanen opgehaald worden. Plopsa Station opent naar verwachting in oktober 2021.

Meer Plopsa Station Antwerp
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be