Attractiepark Toverland

Toverland moet nieuw spookhuis Maison de la Magie sluiten

15-10-2020, 15.51 uur | Reacties

Het nieuwe spookhuis van Toverland gaat al na twee avonden dicht. De rest van de halloweenperiode blijft Maison de la Magie gesloten. Omdat het haunted house zich buiten de parkgrenzen bevindt, is er een aparte vergunning voor nodig. Door de aangescherpte coronamaatregelen is het op basis van die vergunning niet toegestaan om geopend te blijven.

Dat meldt een woordvoerster van het Limburgse pretpark aan Looopings. Gisteren maakte Toverland nog bekend dat de Halloween Nights ondanks de nieuwe coronaregels gewoon door konden gaan, inclusief alle halloweenattracties. Bij nader inzien geldt dat toch niet voor Maison de la Magie.


ZIE OOK: Toverland neemt aanvullende maatregelen voor Halloween Nights

Het spookhuis is gebouwd in een boerderij op zo'n zevenhonderd meter van het attractiepark. Bezoekers werden met toeristentreintjes naar de locatie gebracht. Entreekaarten kostten 7,50 euro. Wie al tickets had gekocht, krijgt binnenkort het geld terug. De annulering betekent dan ook een flinke financiƫle strop voor Toverland.

Net zo veilig
De voorlichtster noemt het "erg jammer" dat Maison de la Magie dit jaar niet meer opengaat. "Deze beleving is net zo veilig als de andere halloweenactiviteiten." Volgend jaar keert het spookhuis terug. "We nodigen iedereen graag uit om Maison de la Magie tijdens de Halloween Nights in 2021 te komen ontdekken."

Het was voor het eerst dat Toverland investeerde in een groot spookhuis met professionele decors. Maison de la Magie was afgelopen vrijdag en zaterdag voor het eerst geopend. Eigenlijk had het haunted house morgen weer toegankelijk moeten zijn.

ZIE OOK: Dit kun je verwachten van het nieuwe Toverland-spookhuis Maison de la Magie

Reacties