Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland moet nieuw spookhuis Maison de la Magie sluiten

15-10-2020, 15.51 uur | Reacties

Het nieuwe spookhuis van Toverland gaat al na twee avonden dicht. De rest van de halloweenperiode blijft Maison de la Magie gesloten. Omdat het haunted house zich buiten de parkgrenzen bevindt, is er een aparte vergunning voor nodig. Door de aangescherpte coronamaatregelen is het op basis van die vergunning niet toegestaan om geopend te blijven.

Dat meldt een woordvoerster van het Limburgse pretpark aan Looopings. Gisteren maakte Toverland nog bekend dat de Halloween Nights ondanks de nieuwe coronaregels gewoon door konden gaan, inclusief alle halloweenattracties. Bij nader inzien geldt dat toch niet voor Maison de la Magie.

Het spookhuis is gebouwd in een boerderij op zo'n zevenhonderd meter van het attractiepark. Bezoekers werden met toeristentreintjes naar de locatie gebracht. Entreekaarten kostten 7,50 euro. Wie al tickets had gekocht, krijgt binnenkort het geld terug. De annulering betekent dan ook een flinke financiële strop voor Toverland.

Net zo veilig
De voorlichtster noemt het "erg jammer" dat Maison de la Magie dit jaar niet meer opengaat. "Deze beleving is net zo veilig als de andere halloweenactiviteiten." Volgend jaar keert het spookhuis terug. "We nodigen iedereen graag uit om Maison de la Magie tijdens de Halloween Nights in 2021 te komen ontdekken."

Het was voor het eerst dat Toverland investeerde in een groot spookhuis met professionele decors. Maison de la Magie was afgelopen vrijdag en zaterdag voor het eerst geopend. Eigenlijk had het haunted house morgen weer toegankelijk moeten zijn.

Meer Attractiepark Toverland
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be