Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe borden wijzen Efteling-bezoekers op mondkapjesadvies

15-10-2020, 18.35 uur | ReactiesFoto: @CarlovS, @WouterRok

De Efteling heeft nieuwe borden neergezet die bezoekers wijzen op de richtlijnen met betrekking tot mondkapjes. Bij verschillende overdekte plekken valt nu te lezen: "Dit is een overdekte locatie. Draag vanaf hier je mondkapje." Ondanks de opvallend strenge toon - met gebiedende wijs - gaat het nog niet om een verplichting.

"We volgen daarin het landelijke beleid", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. "Het dragen van een mondkapje is daarom nog niet verplicht." Momenteel is het kabinet bezig om de wet aan te passen, zodat mond- en neusmaskers wél verplicht kunnen worden in publiek toegankelijke binnenruimtes.

Juridisch gezien kan de Efteling er nu al voor kiezen om mondkapjes verplicht te stellen. "Het is aan de beheerder van een publiek toegankelijke binnenruimte om te bepalen of dit advies onderdeel wordt van de eigen huisregels", valt te lezen op de website van de Rijksoverheid. "Het is vervolgens ook aan de beheerder om te bepalen of bezoekers van de binnenruimte gehouden worden aan dit advies."

Iconen
De Efteling kiest er bewust voor om dat niet te doen. "Gasten gaan wel op steeds meer plekken expliciet verzocht worden om een mondkapje te dragen, middels iconen en borden", aldus de voorlichter.

Overigens raadt de overheid bezoekers van pretparken en dierentuinen aan om mondmaskers ook buiten op te houden. "Het veelvuldig op- en afdoen van een mondkapje verhoogt immers het risico op besmetting", zo luidt de beredenering. Op de Efteling-website staat daarom: "Het wordt dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen in zowel binnen- als buitenlocaties en daarbij het mondkapje zo min mogelijk op en af te zetten."

Vergeten
In tegenstelling tot veel andere attractieparken verkoopt de Efteling zelf geen mondkapjes. "We kunnen niet aangeven of hier op korte termijn plannen voor zijn", laat het park weten op social media. "We vragen onze gasten zelf een mondkapje mee te nemen." Wie dat vergeten is, kan zich tijdens een dagje uit dus niet aan het dringende advies houden.

Meer Efteling
Reacties