Europa-Park

Directeur Europa-Park kondigt nieuwe achtbaan aan voor 2023

13-10-2020, 19.00 uur | Reacties

Europa-Park opent in 2023 een grote nieuwe achtbaan. Dat heeft directeur Michael Mack onthuld tijdens een online conferentie. De rollercoaster wordt onderdeel van een nieuw themagebied. Bovendien werkt het grootste pretpark van Duitsland achter de schermen aan nog vier andere nieuwe attracties.

"We zijn voor de komende jaren bezig met de ontwikkeling van minstens twee nieuwe themagebieden en vijf nieuwe attracties in Europa-Park", aldus de directeur. De achtbaan, aangekondigd voor 2023, wordt één van die vijf toevoegingen. Mack deed zijn uitspraken tijdens een virtuele conferentie over dagattracties, georganiseerd door online magazine Blooloop.


ZIE OOK: Europa-Park schort voor 40 miljoen euro aan investeringen op

De nieuwe coaster zou de eerste volledig nieuwe achtbaan worden in Europa-Park sinds de komst van kinderachtbaan Ba-a-a Express in 2016. In 2018 werd de bestaande overdekte achtbaan Eurosat vernieuwd, met nieuwe baandelen.

Kroatië
Nu telt Europa-Park achttien themagebieden, waarvan de meeste in het teken staan van een Europees land. Mack wil nog niet zeggen welke landen hij op het oog heeft voor de twee nieuwe gebieden. Eerder werd intern gesproken over de mogelijke komst van Schotland, Roemenië, Polen of Kroatië.

Afgelopen voorjaar vertelde Europa-Park-eigenaar Roland Mack nog dat het park voor 40 miljoen euro aan investeringen had opgeschort door de coronacrisis. Door een maandenlange sluiting liep het park naar schatting zo'n 100 miljoen euro aan omzet mis. Afgelopen zomer opende de darkride Piraten in Batavia.

ZIE OOK: Video: Europa-Park opent nieuwe versie van Piraten in Batavia

Reacties