Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope

Frans pretpark investeert 300 miljoen euro in nieuwe attracties en resort

13-10-2020, 21.51 uur

Het Franse pretpark Futuroscope investeert de komende jaren maar liefst 300 miljoen euro in drie nieuwe attracties en een groot resort. Daarmee hoopt het park te groeien van 1,9 naar 2,5 miljoen bezoekers per jaar. Ook wil men dat er meer gasten blijven slapen.

De plannen kwamen in juli al naar buiten, maar zijn nu concreet gemaakt. In 2022 opent Chasseurs de Tornades. Dat is een combinatie van live theater, videoschermen en diverse speciale effecten, zoals wind en vuur. 120 gasten nemen plaats op een draaiend platform en gaan samen met orkaanjagers op weg naar het hart van een tornado.

In 2024 is het de beurt aan Mission Bermudes. De attractie wordt omschreven als een "binnen- en buitenwaterbaan". Ook hier lijkt Futuroscope te kiezen voor een combinatie van video en echte decors. Op concepttekeningen is te zien dat gasten plaatsnemen in een boot. Vermoedelijk maken ze een reis naar de mysterieuze Bermudadriehoek, waar veel schepen en vliegtuigen zijn verdwenen.

Achtbaan
In 2026 opent een derde, nog naamloze ride. Waarschijnlijk gaat het om een achtbaan. In de periode tot 2030 renoveert Futuroscope bovendien de oudere attracties. Daarnaast stampt het park een compleet resort uit de grond om bezoekers te verleiden tot een meerdaags verblijf.

In 2022 kunnen ze blijven slapen in het themahotel Station Cosmos en een vorkje prikken in restaurant Space Loop. Gerechten worden hier via een rail naar hongerige gasten gebracht. Dergelijke eetgelegenheden zijn al te vinden in onder meer Europa-Park en Alton Towers, respectievelijk onder de namen FoodLoop en Rollercoaster Restaurant.

Zwemparadijs
In 2023 opent het vakantiepark Eco-Lodge. Ook komt er in 2024 een groot zwemparadijs in het resort onder de naam Aquascope. Futuroscope hoopt dat de omzet door de investering stijgt met 75 procent. Het park creëert er ook honderden nieuwe banen mee.

Voor volgend jaar staat ook alvast een nieuwigheid op de planning: in februari 2021 gaat avondspektakel La Clé des Songes in première.Meer Futuroscope
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be