Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walygator Sud-Ouest

Frans pretpark Walibi Sud-Ouest verandert van naam

12-10-2020, 18.44 uur | Reacties

Het Franse attractiepark Walibi Sud-Ouest verandert binnenkort van naam. Na de halloweenperiode zal het Walibi-merk volledig verdwijnen, bevestigt directeur Sylvain Chatain. Walibi Sud-Ouest is al enkele jaren geen onderdeel meer van Compagnie des Alpes, het moederbedrijf van de overige Walibi-parken.

Begin 2015 werd het Zuidwest-Franse pretpark overgenomen door de Spaanse groep Aspro Parks. Daarbij horen bijvoorbeeld ook het Dolfinarium in Nederland, Boudewijn Seapark in België en Walygator in Frankrijk. De overige drie Walibi-vestigingen - Walibi Holland, Walibi Belgium en Walibi Rhône-Alpes - bleven in handen van de Franse firma Compagnie des Alpes.

Ondanks de overname behield Walibi Sud-Ouest tot nu toe de oorspronkelijke naam, dankzij een franchiseovereenkomst met de voormalige eigenaar. Als domeinnaam wordt tegenwoordig parcagen.fr gehanteerd. Het park ligt in de gemeente Agen. Eind deze maand wil men de nieuwe naam bekendmaken, aldus directeur Chatain.

Walygator
"Het wordt een belangrijk omslagpunt", vertelt hij aan lokale media. De nieuwe naam wordt een merk dat al onderdeel is van Aspro Parks. Het ligt daarom voor de hand dat Walibi Sud-Ouest straks een tweede vestiging wordt van Walygator. Ook dat park, gelegen in Noordoost-Frankrijk, was ooit onderdeel van de Walibi-groep, toen onder de naam Walibi Lorraine.

Walibi Sud-Ouest opende in 1992 als Walibi Aquitaine. De huidige naam stamt uit 2011. Chatain belooft dat het niet alleen bij een naamswijziging blijft. "We werken aan een grote opfrisbeurt met een nieuw thema."

Meer Walygator Sud-Ouest
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be