Attractiepark Toverland

Toverland wil doorgaan met Halloween Nights ondanks annulering Walibi

11-10-2020, 14.03 uur | Reacties

Het annuleren van de Halloween Fright Nights in Walibi Holland heeft vooralsnog geen gevolgen voor Toverland. De Halloween Nights in het Limburgse attractiepark gaan gewoon door, meldt algemeen directeur Jean Gelissen jr. aan Looopings. Volgens hem kunnen de coronamaatregelen in Toverland goed nageleefd worden.

Walibi heeft ervoor gekozen om de Halloween Fright Nights en de kindvriendelijke variant Halloween Spooky Days per direct te schrappen. Op zaterdag bleek dat veel bezoekers zich niet aan de coronaregels hielden. Nu het aantal coronabesmettingen in Nederland snel stijgt, vond de directie het niet verantwoord om het evenement door te laten gaan.


ZIE OOK: Walibi Holland stopt per direct met Halloween Fright Nights 2020

"Het nieuws van Walibi heeft ervoor gezorgd dat we nogmaals heel kritisch naar onze organisatie én de coronamaatregelen hebben gekeken", laat Toverland-directeur Gelissen jr. weten. Hij benadrukt dat de Halloween Nights dit jaar "extra groots opgezet" zijn om aan de maatregelen te kunnen voldoen.

Verspreiden
Zo kwam er een nieuw spookhuis en werd er een aparte laan met eet- en drinkkraampjes ingericht. "Bezoekers verspreiden zich goed over het hele park." Verder zorgt Toverland voor "een bovenmatige capaciteit" aan crowd control. "Om toezicht te houden en waar nodig te handhaven."

Walibi ondervond zaterdag extra problemen door de regen. Bezoekers probeerden te schuilen, waardoor opstoppingen ontstonden. Hoe gaat Toverland daarmee om? "Naast de overdekte themagebieden, horecalocaties en wachtrijen zijn er diverse extra tenten geplaatst, waar bezoekers tijdens regen kunnen schuilen."

Ervaringen
Al met al vindt Toverland het een goed idee om door te gaan met het halloweenevenement. "Uit onze ervaringen van de eerste twee avonden kunnen we concluderen dat onze bezoekers op een veilige en verantwoorde manier kunnen genieten. Daarom hebben wij alle intenties om onze Halloween Nights de komende periode voort te zetten."

De Halloween Nights in Toverland begonnen afgelopen vrijdag. Er staan in totaal veertien avonden op de planning, tot en met zaterdag 7 november. Het park is dan open van 10.00 tot 23.00 uur. De eerstvolgende halloweenavond in Toverland moet aanstaande vrijdag plaatsvinden.

ZIE OOK: Foto's: zo viert Toverland Halloween in coronatijd

Reacties