Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Schrale troost voor Walibi: nieuwe halloweenattractie Wicked Woods zeer goed ontvangen

13-10-2020, 23.59 uur

Het is een schrale troost voor Walibi Holland: bezoekers waren afgelopen weekend dolenthousiast over Wicked Woods, de grote nieuwigheid van de Halloween Fright Nights 2020. De walkthrough-beleving in een groot bosgebied zorgde voor overweldigend positieve reacties. Wie nieuwsgierig is geraakt, heeft echter pech: vanwege problemen met de coronamaatregelen zijn alle halloweenactiviteiten in de nacht van zaterdag op zondag per direct stopgezet.

Wicked Woods bevindt zich in de bossen achter frisbee The Tomahawk en kinderachtbaan Drako. De ingang ligt aan de rand van Walibi Play Land, waar voorheen de ingang van spookhuis The Villa te vinden was. Een enorme oude poort verschaft bezoekers toegang tot het bosgebied waar heksen zouden leven.

De openlucht-walkthrough bestaat uit zeer gedetailleerde scènes, innovatieve schrikeffecten en bijzondere speciale effecten, waaronder vuur, sneeuw, pratende pompoenen en videoprojecties die uit het niets lijken te verschijnen. Walibi heeft veel gebruikgemaakt van de hoogteverschillen: waaghalzen moeten tijdens de wandeltocht heel wat heuvels beklimmen. Ook passeren ze verschillende houten hutjes.

Heksenverbranding
Eén van de hoogtepunten is een smal bruggetje over een grote vijver, waar bezoekers op een onverwachte manier de stuipen op het lijf worden gejaagd door een moerasmonster. Vervolgens zijn ze getuige van een imposante heksenverbranding. De finale bestaat uit een smalle donkere grot waar geen einde aan lijkt te komen. In totaal duurt de beleving ongeveer een kwartier.

Pretparkfans die Wicked Woods vrijdag of zaterdag bezochten, waren laaiend enthousiast. "Het was echt bizar goed", vertelde youtuber Pieter Leebooij na afloop. "Met gemak de beste ervaring van het jaar. Echt heel ziek, zo veel effecten. Super uniek." Walibi-fan Destiny van der Ben: "Er gebeurde zo enorm veel, zo veel effecten en het zag er zo goed uit. Dit was gewoon enorm goed. Het is een supergrote aanrader."

Doodeng
Ook vlogger Simon de Bruijn was onder de indruk. "Wat een fijne toevoeging aan de Halloween Fright Nights", luidde zijn oordeel. "Ze hebben hier echt iets heel bijzonders neergezet wat ik nog niet ergens anders heb meegemaakt." Demi Fu noemde Wicked Woods op Twitter "prachtig gemaakt en doodeng". "Echt next level. Doodenge maskers en superslimme scares."

Marciano Voogt baalt dat hij nu een jaar moet wachten om de walkthrough nog een keer te kunnen beleven. "Zo mooi. Oprecht geschrokken een paar keer. Die wil ik vaker doen." Halloweenfanaat Wesley Groos: "Wicked Woods is ontzettend gaaf. Hele toffe experience."

10 euro
Een kaartje voor Wicked Woods kostte 10 euro. Er waren ook vip-passen beschikbaar voor 35 euro per stuk, waarmee eveneens spookhuis Psychoshock: The Outbreak en walkthrough Campsite of Carnage: Alien Attack bezocht konden worden zonder in de wachtrij te hoeven staan.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be