Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: zo viert Toverland Halloween in coronatijd

10-10-2020, 18.15 uur

Ondanks de coronacrisis gaan de Halloween Nights in Toverland dit najaar gewoon door. Op veertien avonden in oktober en november blijft het attractiepark geopend tot 23.00 uur. Het halloweenaanbod bestaat in coronatijd uit vijf scare zones, twee spookhuizen en twee walkthrough-belevingen in de openlucht. Vrijdagavond werd het evenement afgetrapt.

De opvallendste nieuwkomer is het grote spookhuis Maison de la Magie, waar 7,50 euro voor betaald moet worden. De andere halloweenactiviteiten zijn gratis. Reserveren is daarbij niet nodig. Walkthrough The Witches Forest - in een donker bosgebied - werd vernieuwd, met een nieuwe looproute en aangepaste effecten. Spookhuis Fear the Woods is verplaatst van het overdekte themadeel Wunderwald naar een grote tent naast achtbaan Fenix.

Verder keerde horrordoolhof Trapped terug. Ook de scare zones Fiesta de los Muertos, DesTroy en Shadows of the Sea zijn wederom van de partij. Het circus- en kermisgebied Cirque - Royal Edition kreeg een nieuwe locatie. Bovendien werd er een heuse Cake Walk toegevoegd. Ook bij scare zone Morgana's Frozen Knights in parkdeel Avalon vonden wijzigingen plaats. Vorig jaar heette dat gebied nog Morgana's Frozen Souls.

Geen mondkapjes
In de meeste gebieden wordt gewerkt met eenrichtingsverkeer, om ophopingen te voorkomen. Acteurs hebben de opdracht gekregen om anderhalve meter afstand te houden van bezoekers, maar in de praktijk gebeurt dat niet altijd. De spelers dragen geen mondkapjes. Ook is het voor hen niet verplicht om vooraf of na afloop een coronatest te laten doen.

Wie bang is aangelegd, kan een toverstaf kopen die ervoor zorgt dat de figuren iemand niet laten schrikken. In de scare zones zijn selfiespots ingericht voor fotomomenten op afstand. Ook krijgen bezoekers vanaf 22.45 uur de kans om bij de uitgang op de foto te gaan met grote groepen griezels, onder de noemer Scream & Smile.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be