Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Verwarde man probeerde Europa-Park af te persen

10-10-2020, 22.39 uur | Reacties

Een 32-jarige man uit Tuttlingen heeft geprobeerd om Europa-Park en tientallen andere bedrijven af te persen. Hij slaagde er echter niet in om geld los te krijgen en moet zich nu verantwoorden voor de rechtbank. Dat melden Duitse media.

De verwarde man heeft een lastig leven achter de rug. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij 12 jaar was. De jongen bleef in eerste instantie bij zijn vader en diens nieuwe partner wonen. Toen de situatie daar escaleerde, trok hij bij zijn moeder en haar zus in. Hij raakte depressief en ging spijbelen. Een traject in de jeugdpsychiatrie mocht niet baten.

Als volwassene verloor de man definitief de greep op zijn leven. Op 3 december 2019 begon hij na anderhalf jaar totale isolatie afpersingsbrieven te versturen. Eerst aan bedrijven in de buurt, later aan bisdommen, grote voetbalclubs en dus ook aan Europa-Park - het grootste attractiepark van Duitsland.

Bitcoins
Soms dreigde de dader een verzonnen zedendelict openbaar te maken. Andere keren zei hij giftige stoffen te zullen verspreiden. De man kopieerde de brieven van het internet. In totaal eiste hij bijna 100 miljoen euro van 34 bedrijven. Het geld moest worden betaald in bitcoins.

DNA op één van de dreigbrieven deed hem op 16 januari van dit jaar de das om. De man zei tegen de rechter dat hij vooral een excuus zocht om uit het leven te kunnen stappen. Hij deed al twee vergeefse pogingen.

Arrestatie
Een rechercheur betwist die visie. Kort naar zijn arrestatie beweerde de dader namelijk iets anders. Hij hoopte dat er minstens één bedrijf over de brug kwam, zodat hij een nieuw leven kon beginnen. Het zou zijn laatste hoop zijn geweest. Het proces tegen de man gaat donderdag verder.

Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be