Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsa vindt petitie tegen nieuw waterpark onzin

11-10-2020, 12.32 uur | Reacties

De Plopsa Group is niet onder de indruk van een petitie tegen de komst van een nieuw Plopsa-zwemparadijs in de Belgische stad Mechelen. Buurtbewoners hebben 5400 handtekeningen verzameld omdat ze de bouw van een Plopsaqua-vestiging willen tegenhouden. Zij vrezen dat een natuurgebied verloren gaat; het Zennebeemdenbos.

Onzin, reageert Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. Hij noemt de petitie om het bos te redden "duidelijk misleidend en fake news". "Het bos blijft voor 90 procent intact en het deel dat verdwijnt wordt elders in de stad dubbel gecompenseerd." Het bouwplan is al aangepast ten opzichte van het oorspronkelijke concept. Zo wordt er meer groen voorzien.

Van den Kerkhof denkt dat mensen die de petitie tekenden niet goed geïnformeerd zijn. "Wij betreuren dan ook dat mensen op deze manier een rad voor de ogen wordt gedraaid."

Gelezen
De initiatiefnemers vinden op hun beurt dat de Plopsa-baas niet weet waar hij over praat. "Hij heeft de petitie waarschijnlijk niet eens gelezen", schrijft actiecomité Groene Buffer van Mechelen Zuid op Facebook. Die club ageert al jaren tegen het Plopsa-plan.

De petitie werd zaterdag gepresenteerd in een wei naast het bos. Plopsaqua Mechelen zou het derde waterpark worden binnen de Plopsa Group, na Plopsaqua De Panne bij pretpark Plopsaland De Panne en het in aanbouw zijnde Plopsaqua Hannuit-Landen. De opening moet eind 2022 plaatsvinden. Men wil de aanvraag voor de omgevingsvergunning nog dit jaar indienen.

Meer Plopsa Group
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be