Efteling

Efteling Hotel gaat maanden dicht voor grote verbouwing

27-10-2020, 10.53 uur | Reacties

Het bekende Efteling Hotel is begin volgend jaar langdurig gesloten voor een ingrijpende renovatie. 102 hotelkamers worden grondig verbouwd. Dat onthult Sven Olree, manager verblijfsaccommodaties, in een interview. "We gaan het interieur en sanitair volledig renoveren", zegt hij.

In twee maanden tijd worden 98 Comfortkamers en vier Junior Suites onder handen genomen. "We zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest om dat te plannen", vertelt Olree in een aflevering van Efteling-podcast Kleine Boodschap. "Daar gaat veel tijd in zitten."


ZIE OOK: Uitbreiding Efteling is voorlopig van de baan: 'Het geld is even op'

Exacte data noemt hij niet, maar de online boekingskalender verraadt dat het Efteling Hotel dicht is tussen maandag 4 januari en zondag 7 maart 2021. Met name de badkamers zijn aan vervanging toe, aldus de manager. "We willen echt dat dat gaat gebeuren. Dit hotel is redelijk oud en een ligbad is niet per se de meest comfortabele optie. Gasten willen toch liever een inloopdouche."

Gedateerd
Die aanpassing biedt de mogelijkheid om ook de rest van de kamers aan te pakken. "Je kunt geen badkamer eruit halen op het moment dat hier gasten in huis slapen. Met zo'n verbouwing hebben we de gelegenheid om ook de overige gedateerde onderdelen te vervangen, binnen het huidige concept."

Het is volgens Olree belangrijk om het Efteling Hotel up-to-date te houden, om zo de concurrentie voor te blijven. "Er gebeurt natuurlijk veel in de omgeving. Wij willen voorop blijven lopen als het gaat om accommodaties, dus we moeten ook rekening houden met de concurrentie om ons heen."

Vakantiepark
Het Efteling Hotel opende in 1992. Tegenwoordig heeft het attractiepark meerdere hotels. Vakantiepark Loonsche Land huisvest het Loonsche Land Hotel en in vakantiepark Bosrijk zijn hotelkamers gevestigd in het Poorthuys en het Landhuys.

ZIE OOK: Efteling neemt tientallen hotelkamers in gebruik

Reacties