Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fabrikanten

Video: Italiaanse attractiebouwer ontwikkelt vrijevaltoren met splash

01-12-2020, 18.32 uur | Reacties

Het Italiaanse bedrijf Zamperla heeft een opvallend nieuw attractietype ontwikkeld. De firma ontwierp een toren die dienstdoet als een vrije val, maar ook als een splash. Passagiers nemen plaats op een plateau met twintig zitplaatsen, waarna ze vijftien meter omhoog worden gebracht.

Daarna zakken ze op volle snelheid naar beneden, in een bak water. Dat zorgt voor een enorme golf van tien meter hoog. Het concept wordt 'big wavez' genoemd. Door het plateau aan te passen, worden de inzittenden wel of niet nat.


ZIE OOK: Zelf kiezen: achtbaantrein met normale én draaiende stoelen

"Dit is de ideale combinatie van een klassieke splash en een drop tower", laat Zamperla weten. "De attractie staat garant voor een groot spektakel op een klein oppervlak, met volop adrenaline."

Interactief
De attractie is geschikt voor bezoekers met een lengte vanaf 105 centimeter. Bovenin de toren kan een groot scherm worden geïnstalleerd, met interactieve elementen. De theoretische capaciteit bedraagt 550 personen per uur.ZIE OOK: Video: Walt Disney World test nieuwe achtbaan in Nederlands dorpje

Reacties