Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Video: Italiaanse attractiebouwer ontwikkelt vrijevaltoren met splash

01-12-2020, 18.32 uur

Het Italiaanse bedrijf Zamperla heeft een opvallend nieuw attractietype ontwikkeld. De firma ontwierp een toren die dienstdoet als een vrije val, maar ook als een splash. Passagiers nemen plaats op een plateau met twintig zitplaatsen, waarna ze vijftien meter omhoog worden gebracht.

Daarna zakken ze op volle snelheid naar beneden, in een bak water. Dat zorgt voor een enorme golf van tien meter hoog. Het concept wordt 'big wavez' genoemd. Door het plateau aan te passen, worden de inzittenden wel of niet nat.

"Dit is de ideale combinatie van een klassieke splash en een drop tower", laat Zamperla weten. "De attractie staat garant voor een groot spektakel op een klein oppervlak, met volop adrenaline."

Interactief
De attractie is geschikt voor bezoekers met een lengte vanaf 105 centimeter. Bovenin de toren kan een groot scherm worden geïnstalleerd, met interactieve elementen. De theoretische capaciteit bedraagt 550 personen per uur.Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be