Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Te koop in de Efteling: werkend miniatuur van sprookje De Zes Zwanen

10-10-2020, 13.47 uurBeeld: Youri Olierhoek

Het Efteling-sprookje De Zes Zwanen is er nu ook als miniatuur. Efteling-fans kunnen het tafereel aanschaffen als een beeld van 27,5 centimeter hoog. Bijzonder is dat de zwanen, net als in het Sprookjesbos, echt kunnen bewegen. De adviesprijs bedraagt 130 euro.

Het schaalmodel - inclusief licht en stroomadapter - is onderdeel van de Efteling-miniatuurcollectie van de firma Luville, bedoeld om kerstdorpjes mee te bouwen. Naast De Zes Zwanen bracht het bedrijf dit jaar ook nieuwe miniaturen uit van De Vliegende Fakir (90 euro), Het Meisje met de Zwavelstokjes (15 euro), de pratende boom Kniesoor (40 euro), de Heksenpoort (12,50 euro), het Ballonnenvrouwtje (20 euro) en Pardijn (18 euro), de vriendin van mascotte Pardoes.

De miniaturen zijn verkrijgbaar bij verschillende tuincentra en webshops. Efteling-bezoekers kunnen de souvenirs aanschaffen bij In den Ouden Marskramer, de winkel tussen de in- en uitgang van het Sprookjesbos. Abonnementhouders krijgen daar 5 procent korting op de aanschafprijzen.

Bootjes
De Zes Zwanen is sinds eind september vorig jaar te vinden in het Sprookjesbos van de Efteling. Het sprookje is niet alleen wandelend te bekijken: bezoekers kunnen ook plaatsnemen in één van de zes bootjes in de vorm van zwanen, die langs het tafereel heen varen.Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be