Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tony's Chocolonely Chocolate Circus

Tony's Chocolonely: chocoladefabriek met achtbaan komt er voorlopig niet

14-06-2020, 12.50 uur

De komst van een Tony's Chocolonely-rollercoaster gaat voorlopig niet door. Het beroemde chocolademerk wilde in Zaandam een gigantische Willy Wonka-achtige chocoladefabriek realiseren, met als onderdeel een echte achtbaan. Het project zou 120 miljoen euro gaan kosten, maar er blijkt geen investeerder te zijn.

Om het 'chocoladecircus' te verwezenlijken, heeft het bedrijf een vastgoedinvesteerder nodig. Die zou het gekochte pand vervolgens moeten verhuren aan het chocoladebedrijf. "Te midden van de coronacrisis vind je niet gemakkelijk een investeerder", vertelt Tony's-directeur Henk Jan Beltman aan Het Parool.

"Het is gewoon geen goed moment voor zo'n groot project." Volgens Beltman maakt corona alles moeilijker. "Van het aanvragen van een vergunning tot het kortsluiten met de architect. Dat is allemaal lastig in deze tijd. Daarom focussen wij ons nu liever op lopende internationale projecten."

Nieuwe video
Over de Tony's Chocolonely-achtbaan wordt al sinds 2016 gesproken. Kennelijk lukte het de afgelopen vier jaar, toen er nog geen sprake was van corona, ook niet om een investeerder te vinden en de vergunning aan te vragen. Ondanks de tegenslag deelt het bedrijf wel een nieuwe video met beelden van hoe de attractie eruit zou gaan zien.

De directeur durft niet met zekerheid te zeggen of de fabriek er in de toekomst wel gaat komen. "Het heeft wel mijn ambitie. Als de economische situatie in het land weer wat minder onzeker is, zullen we voorzichtig kijken of het mogelijk is om een herstart te maken."

Rechter
Vorige maand bleek dat buurtbewoners fel tegen het plan voor de achtbaan zijn. Zij vrezen onder meer voor geluidsoverlast. Er werd gedreigd met een stap naar de rechter.

Beltman laat weten dat de beslissing om met het project te stoppen niets te maken heeft met die onrust. "De gesprekken met de omwonenden waren pas net begonnen", zegt hij. "Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat we er samen uit waren gekomen."Meer Tony's Chocolonely Chocolate Circus
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be