Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fabrikanten

Franse kermisexploitant bestelt heftige nieuwe thrillride

05-04-2020, 21.00 uur | Reacties

Een Franse exploitant presenteert binnenkort een opvallende nieuwe kermisattractie. Kermisfamilie Pfausser heeft een prototype besteld van een heftige 17 meter hoge molen met vier enorme armen die razendsnel omhoog en omlaag bewegen. Het attractietype van de Italiaanse fabrikant Fabbri Group wordt spider genoemd.

Aan de armen zitten draaiende gondels voor vier personen. De bewegingen zorgen ervoor dat de inzittenden gewichtsloos zijn. "Passagiers maken een plotselinge vrije val vanaf 13 meter hoogte", staat op de site van de leverancier. "Het is de perfecte attractie voor tieners op zoek naar spektakel. Weer een nieuwe attractie van de Fabbri Group met unieke bewegingen."

Een YouTube-video laat zien hoe het concept werkt. De familie Pfausser krijgt dit jaar de wereldwijde primeur. De bouwwerkzaamheden zijn al gestart, blijkt uit foto's op de Facebook-pagina van de exploitant.

Vergelijkbaar
De Duitse firma Huss ontwikkelde eerder al een vergelijkbare thrillride onder de naam jump2. Daarbij zijn de stoelen naar binnen gekeerd in plaats van naar buiten. Bovendien telt die variant zes armen in plaats van vier.Reacties