Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Franse kermisexploitant bestelt heftige nieuwe thrillride

05-04-2020, 21.00 uur

Een Franse exploitant presenteert binnenkort een opvallende nieuwe kermisattractie. Kermisfamilie Pfausser heeft een prototype besteld van een heftige 17 meter hoge molen met vier enorme armen die razendsnel omhoog en omlaag bewegen. Het attractietype van de Italiaanse fabrikant Fabbri Group wordt spider genoemd.

Aan de armen zitten draaiende gondels voor vier personen. De bewegingen zorgen ervoor dat de inzittenden gewichtsloos zijn. "Passagiers maken een plotselinge vrije val vanaf 13 meter hoogte", staat op de site van de leverancier. "Het is de perfecte attractie voor tieners op zoek naar spektakel. Weer een nieuwe attractie van de Fabbri Group met unieke bewegingen."

Een YouTube-video laat zien hoe het concept werkt. De familie Pfausser krijgt dit jaar de wereldwijde primeur. De bouwwerkzaamheden zijn al gestart, blijkt uit foto's op de Facebook-pagina van de exploitant.

Vergelijkbaar
De Duitse firma Huss ontwikkelde eerder al een vergelijkbare thrillride onder de naam jump2. Daarbij zijn de stoelen naar binnen gekeerd in plaats van naar buiten. Bovendien telt die variant zes armen in plaats van vier.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be