Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Cabaretier Alex Klaasen: 'Efteling-figuur Holle Bolle Gijs is homo'

11-12-2019, 15.22 uur | Reacties

Efteling-bewoner Holle Bolle Gijs valt op mannen. Dat beweert cabaretier Alex Klaasen, die als kind regelmatig in het attractiepark te vinden was. "Holle Bolle Gijs is volgens mij de eerste homoseksueel in mijn leven geweest", zegt Klaasen in een interview.

De 43-jarige cabaretier werd geïnterviewd door Cornald Maas voor het NPO-programma Volle Zalen. Klaasen groeide op in Waalwijk. Hij had een abonnement op de Efteling en kwam er naar eigen zeggen iedere week. Op zijn 14e ontdekte hij dat hij op mannen viel.

Toen raakte hij ervan overtuigd dat ook Holle Bolle Gijs homo is. Maar waarom dan? "Je stopt er iets in?", suggereert interviewer Maas. Nee, reageert Klaasen. "Hij praat namelijk heel nichterig."

Lekker jongens
Tijdens een wandeling door het Sprookjesbos komen de twee aan bij Wagen Gijs, de papiervreter naast Langnek. Hij smeekt passanten op kenmerkende wijze om papier. "Hè vooruit nou jongens, vooruit ik vind het zo lekker jongens", klinkt het uit de veelvraat. Klaasen imiteert de stem overtuigend. "Ik vind 'm zo lekker. Dat is toch een nicht?"

De cabaretier noemt Holle Bolle Gijs "mijn eerste liefde". "Dit is mijn coming-out geweest." Vervolgens moet Klaasen het Efteling-figuur teleurstellen: hij heeft naar eigen zeggen niets bij zich om in zijn mond te stoppen. "Ik heb je vroeger alles al gegeven." De volledige uitzending is terug te kijken via NPO Start. Het gedeelte met Gijs begint na 21 minuten.

Vrouw
Wagen Gijs staat sinds 1967 in de Efteling. Zijn stem werd ingesproken door uitvinder Peter Reijnders, overleden in 1974. Hij had een vrouw en drie kinderen.

Meer Efteling
Reacties