Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo d'Amnéville

Petitie tegen Franse 'horrordierentuin' al bijna 40.000 keer getekend

11-12-2019, 14.22 uur

Een petitie waarin wordt opgeroepen om de Franse dierentuin Zoo d'Amnéville te sluiten, is in korte tijd al bijna 40.000 keer getekend. Een regionale nieuwszender bracht de afgelopen dagen een lange lijst met misstanden aan het licht. Reden genoeg voor dierenvrienden om te eisen dat het park wordt gesloten.

"Geen enkel dier zou in dergelijke omstandigheden moeten leven", schrijft initiatiefnemer Jérémy Bellet. Hij klaagt over "dwaze en onaanvaardbare praktijken". "Zo misselijkmakend. Ik ben oprecht geschokt door alle onthullingen. En ook de medewerkers van het park gaan door een hel. Het is de hoogste tijd om een einde te maken aan deze schande."

Bellet, die in het dagelijks leven cabaretier en model is, krijgt veel bijval. Op dit moment telt zijn petitie zo'n 39.000 digitale handtekeningen. Dat aantal groeit nog steeds.

IJsbeer
Zoo d'Amnéville zelf heeft nog niet inhoudelijk op alle aantijgingen gereageerd. In een Facebook-bericht van de dierentuin wordt slechts één bewering besproken. Een overleden ijsbeer zou in 2018 naar een stortplaats voor huishoudelijk afval zijn gebracht. Dat klopt, geeft het park toe, maar de fout werd daarna rechtgezet.

"Een vergissing", meldt een dierenarts in een verklaring. "De andere onderwerpen die door de media worden genoemd, zullen later worden besproken, in overleg met onze partners", vult de directie aan.

Verdedigen
Ondanks de petitie blijven veel Facebook-gebruikers de dierentuin verdedigen. Zij verklaren in groten getale dat ze zelf nooit misstanden hebben gezien tijdens hun bezoekjes. Het park moet daarom wel deugen, is hun redenering.

Meer Zoo d'Amnéville
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be