Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Noodlijdend pretpark Comics Station komt met andere uitleg over sluiting

11-12-2019, 20.55 uur

Het Belgische pretpark Comics Station Antwerp, dat al geruime tijd kampt met financiële problemen, ligt er verloren bij. De poorten van het overdekte attractiepark in treinstation Antwerpen-Centraal zijn al wekenlang gesloten, officieel vanwege onderhoud. Op een briefje bij de ingang staat nu echter een andere uitleg. Er zou sprake zijn van een "reorganisatie".

Het heeft er alle schijn van dat Comics Station niet meer gered kan worden van de ondergang. Toch spreekt het management nog niet openlijk over een faillissement. "Wegens reorganisatie zijn wij momenteel gesloten", vermeldt het papiertje bij de entree. "Wij hopen en stellen alles in het werk om zo spoedig mogelijk terug open te zijn."

Wie vragen heeft, wordt doorverwezen naar een e-mailadres. Op de officiële website van het noodlijdende park, waar de afgelopen weken steeds een boodschap over onderhoudswerkzaamheden stond, valt nu alleen te lezen: "Comics Station blijft momenteel gesloten". Directieleden en aandeelhouders van het pretpark reageren niet op verzoeken om commentaar.

Managers
Comics Station Antwerp opende in 2017. Er staan verschillende interactieve attracties rond Belgische stripfiguren als De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske en Urbanus. De bouw kostte 13 miljoen euro. Looopings kon afgelopen voorjaar voor het eerst melding maken van de financiële problemen. Een groot aantal managers stapte op.

In het openingsjaar werd 1,9 miljoen euro verlies geleden vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Vorig jaar bedroeg het verlies 2,7 miljoen euro. Het park kampt met forse schulden en betaalachterstanden. Daarom zoekt men een nieuwe eigenaar, tot nu toe zonder concreet resultaat.









Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be