Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Komt deze overweldigende nieuwe Star Wars-attractie naar Disneyland Paris?

06-12-2019, 02.57 uur

De kans is groot dat Disneyland Paris over een tijdje wordt uitgebreid met een hypermoderne nieuwe Star Wars-attractie. In het Amerikaanse Walt Disney World (Florida) opende gisteren de spectaculaire darkride Star Wars: Rise of the Resistance. De bouwplannen van de attractie komen overeen met eerder gepubliceerde bouwtekeningen van een nieuw Star Wars-gebied in Parijs.

Er bestaan nu twee Star Wars-themagebieden: in Californië en Florida. Daar staan twee attracties: Millennium Falcon: Smugglers Run en Rise of the Resistance. Het Star Wars-gedeelte in Disneyland Paris, onderdeel van het Walt Disney Studios Park, krijgt in eerste instantie één attractie. Officieel is nog niet bekendgemaakt welke van de twee dat wordt.

Maar wie ingediende bouwaanvragen bestudeert, ontdekt dat de vorm van één van de gebouwen overeenkomt met het bovenaanzicht van Rise of the Resistance in Amerika.

Enthousiast
In Rise of the Resistance worden bezoekers gevangengenomen door de First Order. Ze moeten ontsnappen uit de handen van slechterik Kylo Ren. De darkride kenmerkt zich door overweldigende decors, indrukwekkende speciale effecten, een innovatief transportsysteem en geavanceerde animatronics. Fans die de attractie op de openingsdag hebben bezocht, zijn unaniem laaiend enthousiast.





De opening van de Star Wars-uitbreiding in Disneyland Paris laat nog wel even op zich wachten. Op dit moment wordt in het Walt Disney Studios Park gebouwd aan het nieuwe themagebied Avengers Campus, met attracties rond de Marvel-superhelden. Daarna is een Frozen-gedeelte aan de beurt.

De enorme expansie van het park kost 2 miljard euro. In 2025 moeten alle toevoegingen af zijn, inclusief het Star Wars-gebied.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be