Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
The London Resort

Dit gigantische attractiepark moet in 2024 de poorten openen

05-12-2019, 14.01 uur | Reacties

Plannen voor een gigantisch attractiepark in de buurt van Londen worden steeds concreter. Vandaag presenteren initiatiefnemers van The London Resort nieuwe ontwerpen voor het pretparkresort van 216 hectare, dat in 2024 open moet gaan. Als het ambitieuze project doorgaat, komen er zes verschillende themagebieden met attracties rond films en tv-series van Paramount Pictures, ITV Studios en de Britse omroep BBC.

"We ontwikkelen een themapark van wereldniveau", zegt directeur Pierre-Yves Gerbeau. "Een duurzame bestemming die allerlei nieuwe, meeslepende en interactieve technologieën en ervaringen samenbrengt." Op de gepubliceerde ontwerpen zijn al enkele attracties te herkennen.

Volgens Gerbeau moeten alle attracties aan drie eisen voldoen: innovatie, relevantie en flexibiliteit. "We willen niet kopiëren wat elders al bestaat, zelfs als het succesvol is. En we realiseren ons dat de klant van vandaag anders is dan de klant van 2024. Het park moet eenvoudig kunnen evolueren."

Tweede park
Het is de bedoeling om uiteindelijk twee verschillende parken te bouwen, waarvan het eerste park in 2024 opent en het tweede park vijf jaar later, in 2029. Om niet weersafhankelijk te zijn, moet zo'n 70 procent van alle attracties overdekt worden.

De entree van The London Resort bestaat uit een groot plein dat dagbezoekers en hotelgasten leidt naar The High Street, waar winkels, restaurants, een conventiecentrum en een waterpark te vinden zijn. De zes themadelen met attracties kregen de voorlopige namen The Studios, The Woods, The Kingdom, The Isles, The Jungle en The Starport.

Scepsis
De ontwerpen die vandaag gepubliceerd werden, wijken sterk af van de oorspronkelijke plannen uit 2012 en tekeningen uit 2014. In eerste instantie werd gesproken over een opening in 2018. Intussen is de komst van het megapark al vijf keer uitgesteld. Bij pretparkfans en buurtbewoners bestaat dan ook veel scepsis over de haalbaarheid van het plan. Filmmaatschappij Paramount stapte eerder uit het project, maar besloot onlangs toch weer mee te doen.Meer The London Resort