Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Winter in Phantasialand: sfeerloos trappenhuis als ingang van achtbanen

05-12-2019, 22.09 uurBeeld: Eftelflags

Niet alles in Phantasialand is deze winter magisch. Tijdens winterevenement Wintertraum komt het regelmatig voor dat twee attracties in het Duitse pretpark alleen toegankelijk zijn via een kil trappenhuis. Wie een ritje wil maken in de achtbanen Winja's Fear en Winja's Force wordt dan geconfronteerd met een kale hal met tl-balken.

Winja's Fear en Winja's Force zijn spinning coasters in het uitvoerig gedecoreerde themagebied Wuze Town. Het overdekte parkdeel wordt - zeker in de wintermaanden - vaak afgehuurd voor feesten en partijen. De reguliere ingangen van de attracties zijn dan afgesloten.

Phantasialand stuurt bezoekers vervolgens naar de bovenverdieping van Wuze Town, waar ze via een industrieel trappenhuis naar beneden worden geleid. Daar kunnen ze alsnog de wachtrijen betreden. Een Nederlandse vlogger bracht de sfeerloze en chaotische alternatieve route in beeld.

Aankleden
Het beleid is geen uitzondering, blijkt uit de reacties onder de beelden. "Ik kom er maar één keer per jaar en iedere keer heb ik al die backstage-ingang moeten nemen", schrijft Maxim De Donder op Twitter. "Heb ik ook al eens meegemaakt", zegt een ander. "Gebeurt zo vaak", is een exemplarische reactie. Dat roept de vraag op waarom Phantasialand er niet voor kiest om de alternatieve ingang netjes aan te kleden of een andere oplossing te bedenken.

Uiteraard verdient het attractiepark veel geld aan de besloten feestjes. Op de website van Phantasialand wordt Wuze Town expliciet genoemd als een geschikte evenementelocatie van vijfduizend vierkante meter, met een maximale capaciteit van tweeduizend personen.

Dagelijks
Phantasialand Wintertraum is nog dagelijks te bezoeken tot en met 19 januari 2020, met uitzondering van 24 december en 1, 7, 8, 13 en 14 januari.Meer Phantasialand
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be