Phantasialand

Winter in Phantasialand: sfeerloos trappenhuis als ingang van achtbanen

05-12-2019, 22:09 uur | ReactiesFoto: Eftelflags

Niet alles in Phantasialand is deze winter magisch. Tijdens winterevenement Wintertraum komt het regelmatig voor dat twee attracties in het Duitse pretpark alleen toegankelijk zijn via een kil trappenhuis. Wie een ritje wil maken in de achtbanen Winja's Fear en Winja's Force wordt dan geconfronteerd met een kale hal met tl-balken.

Winja's Fear en Winja's Force zijn spinning coasters in het uitvoerig gedecoreerde themagebied Wuze Town. Het overdekte parkdeel wordt - zeker in de wintermaanden - vaak afgehuurd voor feesten en partijen. De reguliere ingangen van de attracties zijn dan afgesloten.


ZIE OOK: Foto's: metamorfose voor klassieke achtbaan in Phantasialand

Phantasialand stuurt bezoekers vervolgens naar de bovenverdieping van Wuze Town, waar ze via een industrieel trappenhuis naar beneden worden geleid. Daar kunnen ze alsnog de wachtrijen betreden. Een Nederlandse vlogger bracht de sfeerloze en chaotische alternatieve route in beeld.

Aankleden
Het beleid is geen uitzondering, blijkt uit de reacties onder de beelden. "Ik kom er maar één keer per jaar en iedere keer heb ik al die backstage-ingang moeten nemen", schrijft Maxim De Donder op Twitter. "Heb ik ook al eens meegemaakt", zegt een ander. "Gebeurt zo vaak", is een exemplarische reactie. Dat roept de vraag op waarom Phantasialand er niet voor kiest om de alternatieve ingang netjes aan te kleden of een andere oplossing te bedenken.

Uiteraard verdient het attractiepark veel geld aan de besloten feestjes. Op de website van Phantasialand wordt Wuze Town expliciet genoemd als een geschikte evenementelocatie van vijfduizend vierkante meter, met een maximale capaciteit van tweeduizend personen.

Dagelijks
Phantasialand Wintertraum is nog dagelijks te bezoeken tot en met 19 januari 2020, met uitzondering van 24 december en 1, 7, 8, 13 en 14 januari.ZIE OOK: Vreemde muur verschenen bij nieuw themagebied Phantasialand

Reacties