Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nieuwe attractie Europa-Park krijgt animatronics van 200.000 euro

02-12-2019, 12.04 uur

Kosten noch moeite worden gespaard bij de bouw van een nieuwe attractie in Europa-Park. Het Duitse pretpark is druk bezig om de bootjesdarkride Piraten in Batavia, die in 2018 verwoest werd door een brand, opnieuw op te bouwen. Sommige bewegende poppen in de attractie, de animatronics, kosten maar liefst 200.000 euro per stuk.

Dat zegt eigenaar Roland Mack in een interview met de regionale krant Südkurier. Hij werd gevraagd naar de groeistrategie van het attractiepark. "Als je niet constant iets toevoegt, dooft het vuur", aldus Mack. "Het is in deze branche noodzakelijk om elke drie jaar een grote nieuwe attractie te presenteren. De klant wordt steeds veeleisender."

Dat vertaalt zich ook in de investeringen, die noodgedwongen alsmaar groter worden. "In onze nieuwe piratenattractie komen bewegende figuren die tot 200.000 euro per stuk kosten. En we hebben er zestig exemplaren van. Het plezieren van de bezoeker is tegenwoordig veel duurder dan vroeger."

Verhaallijn
Piraten in Batavia opent in het zomerseizoen van 2020, met nieuwe scènes en een uitgebreide verhaallijn. Het Scandinavische themagebied, dat ook getroffen werd door de grote brand, is afgelopen zomer heropend. Daar werd ook een nieuwe familieattractie gebouwd: Snorri Touren.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be