Europa-Park

Nieuwe attractie Europa-Park krijgt animatronics van 200.000 euro

02-12-2019, 12:04 uur | Reacties

Kosten noch moeite worden gespaard bij de bouw van een nieuwe attractie in Europa-Park. Het Duitse pretpark is druk bezig om de bootjesdarkride Piraten in Batavia, die in 2018 verwoest werd door een brand, opnieuw op te bouwen. Sommige bewegende poppen in de attractie, de animatronics, kosten maar liefst 200.000 euro per stuk.

Dat zegt eigenaar Roland Mack in een interview met de regionale krant Südkurier. Hij werd gevraagd naar de groeistrategie van het attractiepark. "Als je niet constant iets toevoegt, dooft het vuur", aldus Mack. "Het is in deze branche noodzakelijk om elke drie jaar een grote nieuwe attractie te presenteren. De klant wordt steeds veeleisender."


ZIE OOK: Europa-Park toont eerste animatronic van Piraten in Batavia

Dat vertaalt zich ook in de investeringen, die noodgedwongen alsmaar groter worden. "In onze nieuwe piratenattractie komen bewegende figuren die tot 200.000 euro per stuk kosten. En we hebben er zestig exemplaren van. Het plezieren van de bezoeker is tegenwoordig veel duurder dan vroeger."

Verhaallijn
Piraten in Batavia opent in het zomerseizoen van 2020, met nieuwe scènes en een uitgebreide verhaallijn. Het Scandinavische themagebied, dat ook getroffen werd door de grote brand, is afgelopen zomer heropend. Daar werd ook een nieuwe familieattractie gebouwd: Snorri Touren.

ZIE OOK: Europa-Park onthult scène van nieuwe versie Piraten in Batavia

Reacties