Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Directeur Duinrell droomt van unieke en spectaculaire achtbaan in de duinen

01-12-2019, 15.07 uur | Reacties

Als het aan de baas van Duinrell ligt, bouwt het Wassenaarse attractiepark over een tijdje een unieke achtbaan in de duinen. Dat vertelt directeur Philip van Zuylen van Nijevelt in een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast. Er zijn nog geen concrete plannen, maar de directeur durft al wel over het idee te filosoferen.

Aan de rand van Duinrell ligt een enorme heuvel met daarop de klassieke Rodelbaan en een simpele uitkijktoren. Eind jaren negentig verrees daar een bijzondere hangende achtbaan: de Batflyer. Door technische en financiële problemen is de attractie echter nooit operationeel geweest. Enkele jaren later moest de baan weer afgebroken worden.

Van Zuylen van Nijevelt zou het fantastisch vinden om op die plek - de hoogste duin van Zuid-Holland - nu alsnog een achtbaan te bouwen. Passagiers zouden helemaal bovenaan van het uitzicht genieten, gevolgd door een sensationele rit naar beneden. Verschillende concepten passeerden intern al de revue. "Daar komt zeker iets unieks", aldus de directeur.

Concurrentie
Verder vertelt Van Zuylen van Nijevelt hoe het was om zijn vader Hugo, die vorig jaar op 87-jarige leeftijd overleed, op te volgen als algemeen directeur. Ook praat hij honderduit over uitbreidingen van het iconische Tikibad, verbeterpunten in het park en mogelijke concurrentie van Plopsa.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken en attracties. We spreken met mensen uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Stitcher, Overcast, Podtail, TuneIn, Google Podcasts en Apple Podcasts.
Meer Duinrell