Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand promoot nieuwe achtbaan met krantje

22-11-2019, 15.40 uur | ReactiesBeeld: ben_mllr_, shamimoo

Phantasialand probeert bezoekers alvast warm te maken voor een nieuwe achtbaan. Binnen afzienbare tijd opent het Duitse pretpark het themagebied Rookburgh, met daarin onder andere de spectaculaire gelanceerde flying coaster F.L.Y. Deze winter worden er krantjes uitgedeeld die een tipje van de sluier oplichten.

In de zogenoemde Rookburgh Gazette wordt beschreven wat we van het gloednieuwe parkdeel mogen verwachten. Naast achtbaan F.L.Y. - de langste flying coaster ter wereld - omvat het gebied ook Restaurant Uhrwerk, Bar 1919 en de snoepwinkel Emilie's Chocoladen & Candy-Werkstatt. Ook wordt er gebouwd aan een nieuw themahotel: Hotel Charles Lindbergh.

Rookburgh krijgt een retro-steampunk-thema. De verhalen en tekeningen in de krant doen denken aan de industriële revolutie. Volgens het achtergrondverhaal brengen waaghalzen een bezoek aan 'Centralstation Rookburgh', waar ze een sensationele vlucht kunnen maken dankzij de 'Airrail Company'.

Vekoma
In een flying coaster leggen passagiers het traject liggend af. De achtbaan werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Het winterseizoen van het attractiepark begon vandaag. Phantasialand Wintertraum vindt dagelijks plaats tot en met 19 januari 2020, met uitzondering van 24 december en 1, 7, 8, 13 en 14 januari. Naar verwachting opent Rookburgh in het zomerseizoen van 2020. Phantasialand heeft daar zelf nog niets over naar buiten gebracht.

Meer Phantasialand