Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Internationale waardering voor nieuwe darkride Walibi Belgium

22-11-2019, 03.22 uur

De nieuwe darkride Popcorn Revenge in Walibi Belgium heeft een belangrijke prijs gewonnen. Het attractiepark ontving deze week een Thea Award for Outstanding Achievement van de Amerikaanse Themed Entertainment Association (TEA). Die internationale onderscheiding is bedoeld voor "excellentie, innovatie en leiderschap" in de pretparkwereld.

"Deze attractie bezorgde ons een grote glimlach op het gezicht", staat in het juryrapport van de TEA. "Het is lastig om met gloednieuwe merken direct te scoren, maar de heerlijke mix van eigenzinnige personages, grappige bewegwijzering en eenvoudige maar effectieve gameplay overtrof de verwachtingen."

In Popcorn Revenge maken bezoekers een interactieve rit door een Bollywood-bioscoop waar de popcorn tot leven is gekomen. Ze moeten op popcornfiguren schieten om punten te verdienen. De darkride is bedacht en gemaakt in de Benelux: het Belgische bedrijf Alterface zorgde voor de techniek, terwijl de Nederlandse bedrijven ETF Ride Systems en Jora Vision verantwoordelijk waren voor het transportsysteem en de decors.

Betaalbaar
Wat de attractie volgens de TEA ook bijzonder maakt, is de grootte en het bescheiden budget. "Met een oppervlakte van slechts achthonderd vierkante meter toont deze unieke familieattractie dat een fantastisch decor en unieke technische oplossingen ook toegankelijk en betaalbaar kunnen zijn voor regionale parken."

Walibi Belgium is blij met de waardering. "Dit is een uitzonderlijke erkenning die ons bijzonder trots maakt", liet algemeen directeur Jean-Christophe Parent optekenen. In april 2020 vindt de officiële uitreiking plaats.

Handelsmerk
Het is wel de vraag hoelang de attractie uniek blijft: het Popcorn-handelsmerk is geen eigendom van Walibi zelf. Leverancier Alterface kondigde deze week aan dat men grootse plannen heeft om het merk wereldwijd verder uit te rollen. "De popcornfiguurtjes zijn zo veelzijdig dat ze in elk park kunnen werken", staat in een persbericht.

Wie een Thea Award for Outstanding Achievement krijgt, wordt jaarlijks bepaald door een comité met voornamelijk Amerikaanse pretparkexperts. In 2017 ging de Efteling er met de prijs vandoor, voor Symbolica.Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be