Walibi Belgium

Internationale waardering voor nieuwe darkride Walibi Belgium

22-11-2019, 03:22 uur | Reacties

De nieuwe darkride Popcorn Revenge in Walibi Belgium heeft een belangrijke prijs gewonnen. Het attractiepark ontving deze week een Thea Award for Outstanding Achievement van de Amerikaanse Themed Entertainment Association (TEA). Die internationale onderscheiding is bedoeld voor "excellentie, innovatie en leiderschap" in de pretparkwereld.

"Deze attractie bezorgde ons een grote glimlach op het gezicht", staat in het juryrapport van de TEA. "Het is lastig om met gloednieuwe merken direct te scoren, maar de heerlijke mix van eigenzinnige personages, grappige bewegwijzering en eenvoudige maar effectieve gameplay overtrof de verwachtingen."


ZIE OOK: Verrassing: nieuwe interactieve darkride Walibi Belgium nu al open

In Popcorn Revenge maken bezoekers een interactieve rit door een Bollywood-bioscoop waar de popcorn tot leven is gekomen. Ze moeten op popcornfiguren schieten om punten te verdienen. De darkride is bedacht en gemaakt in de Benelux: het Belgische bedrijf Alterface zorgde voor de techniek, terwijl de Nederlandse bedrijven ETF Ride Systems en Jora Vision verantwoordelijk waren voor het transportsysteem en de decors.

Betaalbaar
Wat de attractie volgens de TEA ook bijzonder maakt, is de grootte en het bescheiden budget. "Met een oppervlakte van slechts achthonderd vierkante meter toont deze unieke familieattractie dat een fantastisch decor en unieke technische oplossingen ook toegankelijk en betaalbaar kunnen zijn voor regionale parken."

Walibi Belgium is blij met de waardering. "Dit is een uitzonderlijke erkenning die ons bijzonder trots maakt", liet algemeen directeur Jean-Christophe Parent optekenen. In april 2020 vindt de officiële uitreiking plaats.

Handelsmerk
Het is wel de vraag hoelang de attractie uniek blijft: het Popcorn-handelsmerk is geen eigendom van Walibi zelf. Leverancier Alterface kondigde deze week aan dat men grootse plannen heeft om het merk wereldwijd verder uit te rollen. "De popcornfiguurtjes zijn zo veelzijdig dat ze in elk park kunnen werken", staat in een persbericht.

Wie een Thea Award for Outstanding Achievement krijgt, wordt jaarlijks bepaald door een comité met voornamelijk Amerikaanse pretparkexperts. In 2017 ging de Efteling er met de prijs vandoor, voor Symbolica.ZIE OOK: Nieuwe Efteling-attractie Symbolica wint belangrijke prijs

Reacties