Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plannen voor enorm overdekt strandbad met glijbanen bij Amsterdam

22-11-2019, 19.17 uur

In de winter relaxen op een warm Hollands strand? Als het aan de familie Bleekemolen ligt, is dat vanaf 2024 mogelijk. Dan moet Indoor Beach Planet openen, een gigantisch overdekt strandbad met veel waterattracties en meerdere restaurants. Het complex zou moeten verrijzen in de regio Amsterdam.

Bleekemolen is vooral bekend van kartbanen en lasergames, maar denkt nu groter. Het ambitieuze concept is vergelijkbaar met Tropical Islands, een tot zwembad omgetoverde zeppelinhal niet ver van Berlijn. Indoor Beach Planet wordt echter een compleet nieuw gebouw van tweehonderd meter lang, honderd meter breed en in het midden dertig meter hoog. Ononderbroken zichtlijnen en grote ramen zullen bezoekers het gevoel geven dat ze buiten zijn.

Naast een strand met bijbehorend zwembad wil men ook een glijbaantoren bouwen met onder meer de hoogste waterglijbaan van Nederland. Andere geplande faciliteiten zijn een groot wellnessgedeelte en een snorkel- en duikzone. Atletisch aangelegde gasten kunnen diverse watersporten beoefenen op een flowrider en wavesurfer. Voor warme dagen is er tevens een groot buitenbad ingepland.

Tafelen
Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken. Indoor Beach Planet zal diverse vlees- en visrestaurants herbergen die uitnodigen tot lang tafelen. Wie liever een vette hap heeft, kan terecht bij meerdere snackpunten.

Het zwembad zal zich tijdens kantooruren op dagjesmensen richten, terwijl er 's avonds ruimte is voor feesten en festivals. In de tweede fase van het project moeten er bovendien overnachtingsmogelijkheden komen.

Locatie
Bleekemolen wil Indoor Beach Planet het liefst onderbrengen in Park21. Dit toekomstige stadspark in de Haarlemmermeer moet naast rust en recreatie ook spannende attracties bieden en grootschalige evenementen huisvesten. Omdat er onduidelijkheid bestaat over de planning van Park21 kijkt Bleekemolen ook naar alternatieve locaties in de regio Amsterdam. De bouw zou in 2022 kunnen beginnen.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be