Walibi Holland

Walibi Holland heeft beste spookhuis ter wereld volgens branchevereniging

22-11-2019, 18:29 uur | Reacties

Een spookhuis in Walibi Holland is door een internationale branchevereniging uitgeroepen tot de beste halloweenbeleving ter wereld. Haunted house Below, waar bezoekers het riool betreden om een ongedierteplaag te bestrijden, viel in de smaak bij de gerenommeerde International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA).

Tijdens een grote IAAPA-beurs in het Amerikaanse Orlando (Florida) ontving Walibi deze week een Brass Ring Award voor Below. Daarmee wist het Nederlandse pretpark de buitenlandse concurrentie af te troeven. Twee andere genomineerden in de categorie 'creatiefste halloweenbeleving' waren een horrorshow in het Duitse Europa-Park en Traumatica, het halloweenevenement van Europa-Park.


ZIE OOK: Walibi Holland wil halloweenspookhuizen openen in de zomer

Het is voor het eerst dat Walibi er met de prijs vandoor gaat. "Dat Below volgens internationale pretparkdeskundigen wordt gezien als de beste halloweenervaring ter wereld, betekent nogal wat", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "We zijn er héél erg trots op."

Rioolbuis
Below is geen normaal spookhuis. Wie naar binnen durft, moet eerst een waadpak aantrekken. Tijdens de wandeling door het riool lopen waaghalzen in kleine groepjes door het water heen, geleid door een gids. Ze worden met een lift naar een machinekamer gebracht, waarna ze moeten kruipen door een rioolbuis. Al snel slaat het noodlot toe.

Tickets kosten 15 euro via internet en 16 euro in het park zelf. Het uitvoerig gedecoreerde haunted house is alleen in oktober geopend. Walibi-directrice Mascha van Till vertelde vorig jaar nog dat ze overwoog om spookhuizen ook in de zomer open te stellen, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen.

Benelux
De Brass Ring Awards worden al decennialang uitgereikt. Het komt niet vaak voor dat attractieparken uit de Benelux in de prijzen vallen.

ZIE OOK: Video: kijk binnen in Walibi's nieuwe Halloween-attractie Below

Reacties