Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland heeft beste spookhuis ter wereld volgens branchevereniging

22-11-2019, 18.29 uur

Een spookhuis in Walibi Holland is door een internationale branchevereniging uitgeroepen tot de beste halloweenbeleving ter wereld. Haunted house Below, waar bezoekers het riool betreden om een ongedierteplaag te bestrijden, viel in de smaak bij de gerenommeerde International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA).

Tijdens een grote IAAPA-beurs in het Amerikaanse Orlando (Florida) ontving Walibi deze week een Brass Ring Award voor Below. Daarmee wist het Nederlandse pretpark de buitenlandse concurrentie af te troeven. Twee andere genomineerden in de categorie 'creatiefste halloweenbeleving' waren een horrorshow in het Duitse Europa-Park en Traumatica, het halloweenevenement van Europa-Park.

Het is voor het eerst dat Walibi er met de prijs vandoor gaat. "Dat Below volgens internationale pretparkdeskundigen wordt gezien als de beste halloweenervaring ter wereld, betekent nogal wat", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "We zijn er héél erg trots op."

Rioolbuis
Below is geen normaal spookhuis. Wie naar binnen durft, moet eerst een waadpak aantrekken. Tijdens de wandeling door het riool lopen waaghalzen in kleine groepjes door het water heen, geleid door een gids. Ze worden met een lift naar een machinekamer gebracht, waarna ze moeten kruipen door een rioolbuis. Al snel slaat het noodlot toe.

Tickets kosten 15 euro via internet en 16 euro in het park zelf. Het uitvoerig gedecoreerde haunted house is alleen in oktober geopend. Walibi-directrice Mascha van Till vertelde vorig jaar nog dat ze overwoog om spookhuizen ook in de zomer open te stellen, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen.

Benelux
De Brass Ring Awards worden al decennialang uitgereikt. Het komt niet vaak voor dat attractieparken uit de Benelux in de prijzen vallen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be