Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland doet alsnog aangifte naar aanleiding van vechtpartij

14-11-2019, 13.51 uur

Toverland heeft alsnog aangifte gedaan bij de politie naar aanleiding van een vechtpartij. Op vrijdagavond gingen twee groepen bezoekers met elkaar op de vuist na afloop van een besloten evenement in het Limburgse attractiepark. Daarbij kregen ook beveiligers klappen.

De politie moest optreden, maar in eerste instantie deed niemand aangifte. Na het terugkijken van camerabeelden heeft management van Toverland besloten om toch aangifte te doen, bevestigt commercieel directrice Carin van Berkel aan Looopings. "Het incident was dermate serieus dat we het echt bij de politie wilden melden."

Het is nu aan de politie om verder onderzoek te doen naar de situatie, aldus Van Berkel. Drie beveiligers werden het slachtoffer van de vechtpartij. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Hoeveel bezoekers bij het voorval betrokken waren, kan de directrice niet zeggen.

Onbeperkt drank
De aanleiding van het gevecht is niet duidelijk. Bezoekers werden verwelkomd met een 'welkomstshotje', waarna ze de hele avond onbeperkt alcoholische dranken mochten nuttigen. Was er sprake van overmatig drankgebruik tijdens het feest? "Het was gewoon een evenement met een festivalachtige sfeer en artiesten, zoals dat vaker gebeurt. Niks exceptioneels."

De feestavond met de naam 'a-Meezing Toverland' duurde van 20.00 tot 00.30 uur. Feestact Snollebollekes zou optreden, maar op het laatste moment bleek dat zanger Rob Kemps niet kon komen omdat hij pas vader was geworden. Hij werd vervangen door Wolter Kroes en de Gebroeders Ko.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be