Attractiepark Toverland

Toverland doet alsnog aangifte naar aanleiding van vechtpartij

14-11-2019, 13:51 uur | Reacties

Toverland heeft alsnog aangifte gedaan bij de politie naar aanleiding van een vechtpartij. Op vrijdagavond gingen twee groepen bezoekers met elkaar op de vuist na afloop van een besloten evenement in het Limburgse attractiepark. Daarbij kregen ook beveiligers klappen.

De politie moest optreden, maar in eerste instantie deed niemand aangifte. Na het terugkijken van camerabeelden heeft management van Toverland besloten om toch aangifte te doen, bevestigt commercieel directrice Carin van Berkel aan Looopings. "Het incident was dermate serieus dat we het echt bij de politie wilden melden."


ZIE OOK: Feest in Toverland: Snollebollekes afwezig, beveiligers mishandeld

Het is nu aan de politie om verder onderzoek te doen naar de situatie, aldus Van Berkel. Drie beveiligers werden het slachtoffer van de vechtpartij. Zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Hoeveel bezoekers bij het voorval betrokken waren, kan de directrice niet zeggen.

Onbeperkt drank
De aanleiding van het gevecht is niet duidelijk. Bezoekers werden verwelkomd met een 'welkomstshotje', waarna ze de hele avond onbeperkt alcoholische dranken mochten nuttigen. Was er sprake van overmatig drankgebruik tijdens het feest? "Het was gewoon een evenement met een festivalachtige sfeer en artiesten, zoals dat vaker gebeurt. Niks exceptioneels."

De feestavond met de naam 'a-Meezing Toverland' duurde van 20.00 tot 00.30 uur. Feestact Snollebollekes zou optreden, maar op het laatste moment bleek dat zanger Rob Kemps niet kon komen omdat hij pas vader was geworden. Hij werd vervangen door Wolter Kroes en de Gebroeders Ko.

ZIE OOK: Minder aanhoudingen tijdens Fright Nights in Walibi ondanks topdrukte

Reacties