Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Oakwood Theme Park

Pretparkvlogger in shock: beugel van achtbaan gaat open tijdens ritje

07-11-2019, 14:59 uur | Reacties

Een Nederlandse pretparkvlogger heeft de schrik van zijn leven gehad in een Brits pretpark. Bij een bezoek aan Oakwood Theme Park stapte Simon de Bruijn in de 26 meter hoge houten achtbaan Megafobia. Tot zijn verbazing ging de veiligheidsbeugel tijdens een ritje twee keer achter elkaar open.

De Bruijn was op dat moment aan het filmen. Hij heeft de beelden van het merkwaardige voorval op YouTube gezet. In het filmpje is te zien hoe de vlogger met stomheid geslagen is. "Het was een bizar incident", vertelt hij aan Looopings. "Dit hoort echt niet te kunnen. Ik was in shock, want het is behoorlijk gevaarlijk."


ZIE OOK: Walibi-bezoekers mogen beugel van nieuwe achtbaan niet zelf sluiten

De pretparkfan heeft een medewerker van het park dezelfde dag nog op de hoogte gebracht. "Hij vertelde dat hij het zou doorgeven aan de onderhoudsafdeling." De Bruijn bereed in zijn leven al bijna 1100 verschillende achtbanen in attractieparken over de hele wereld. "Maar zoiets als hier gebeurde, heb ik nog nooit meegemaakt."

Failliet
Megafobia haalt een topsnelheid van 77 kilometer per uur. De rollercoaster, geopend in 1996, werd gebouwd door de Amerikaanse firma Custom Coasters International. In 2002 ging de fabrikant failliet.

In 2004 vond er een dodelijk ongeluk plaats in Oakwood Theme Park. Toen overleed een 16-jarig meisje door een val uit de waterbaan Drenched. Haar veiligheidsbeugel stond open.ZIE OOK: 12-jarige jongen breekt beide benen bij val uit kermisattractie

Reacties