Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Directrice Toverland doet stap terug: Caroline Kortooms legt taak neer

08-11-2019, 11.18 uurBeeld: Themeparkfreaks

De algemeen directrice van Toverland legt haar taak neer. Caroline Kortooms (59) geeft al sinds de opening in 2001 leiding aan het Limburgse attractiepark, dat ze oprichtte samen met haar broer Jean Gelissen. Nu kiest ze ervoor om een stap terug te doen.

Caroline Kortooms was schooljuf op een basisschool toen ze door haar broer gevraagd werd om mee te denken over de bouw van een pretpark. Dat resulteerde uiteindelijk in Toverland. Het pretpark opende bijna negentien jaar geleden met het eerste themagebied Land van Toos.

In de loop der jaren groeide Toverland uit tot een volwaardig themapark met spectaculaire achtbanen en waterbanen. De grootste uitbreiding vond vorig jaar plaats, toen ruim 35 miljoen geïnvesteerd werd in twee nieuwe themadelen met attracties. Hoewel directieleden regelmatig wisselden, was algemeen directrice Kortooms altijd een stabiele factor. Wel werd ze in 2013 getroffen door een burn-out, waardoor ze even uit de running was.

Sabbatical
In 2017 was ze enkele maanden afwezig vanwege een sabbatical. "Het park trekt namelijk zó aan me dat ik daar maar moeilijk van los kom", vertelde ze destijds. Spiritualiteit hield de directrice op de been. "Ons bewustzijn gaat na overlijden gewoon door", zei ze enkele jaren geleden in een interview.

Nu durft Kortooms de positie van algemeen directrice wel los te laten. Haar nieuwe functie wordt 'leider visie en bedrijfscultuur' genoemd. "Precies van deze vakgebieden gaat mijn hart sneller kloppen", meldt ze in een persbericht. Haar directietaken worden overgenomen door eigenaar Jean Gelissen en zijn zoon Jean Gelissen jr., tevens directieleden van moederbedrijf Gelissen Group. In een persbericht worden hun "bedrijfseconomische talenten" geroemd.

Mensgericht
Kortooms houdt zich naar eigen zeggen liever bezig met "mensgerichte passie". Verder wil ze straks ook buiten Toverland "organisaties inspireren om te werken vanuit de persoonlijke magie van hun medewerkers", laat ze optekenen. "Hier kan ik me nu volledig op focussen."

Naast vader en zoon Gelissen bestaat het directieteam van Toverland uit technisch directeur Paul Oomen en commercieel directrice Carin van Berkel. Per 1 december stopt operationeel directeur Teun Dielesen. De nieuwe algemeen directeur Jean Gelissen jr. fungeert straks ook als aanspreekpunt voor het operationeel management.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be