Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Documentaireserie over de bouw van Disney-pretparken op Disney+

12-11-2019, 10.25 uur | Reacties

Streamingdienst Disney+ is officieel gelanceerd in Nederland. Het videoplatform was al enkele maanden beschikbaar met een beperkt aanbod, bij wijze van test. Vandaag zijn een hoop nieuwe films en series toegevoegd. Eén van de nieuwigheden is The Imagineering Story, een documentaireserie over de Disney-themaparken.

De kijker wordt meegenomen achter de schermen van Walt Disney Imagineering, het ontwerp- en ontwikkelingscentrum van Disney. Daar wordt gewerkt aan nieuwe attracties voor de twaalf Disney-parken over de hele wereld, waaronder Disneyland Paris.

Op dit moment is één aflevering te zien. Die duurt ruim een uur. De bouw van het originele Disneyland in Californië staat centraal. Verschillende Disney-legendes worden aan het woord gelaten, waaronder Marty Sklar, Tony Baxter, Tom Morris en Richard Sherman. Sklar overleed in 2017.

Belgen
In de komende afleveringen is een grotere rol weggelegd voor Disneyland Paris. The Imagineering Story werd geregisseerd door Lesie Iwkers, bekend van de documentaire The Pixar Story (2007). Belgen hebben pech. Zij kunnen voorlopig nog geen gebruik maken van Disney+.Meer Disneyland Paris
Reacties