Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Discovery Centre Scheveningen

Directeur Legoland Scheveningen baalt van naam: 'Onze eigen fout'

28-10-2019, 18.53 uur

De naam van het nieuwe pretpark Legoland Discovery Centre in Scheveningen dekt de lading niet. Tot die opvallende conclusie komt de directeur van de trekpleister. Volgens Boet Hensen van eigenaar Merlin Entertainments wekt de term 'Legoland' de verkeerde verwachtingen.

"Mensen denken vaak dat wij een groot park zijn", zegt Hensen in gesprek met Omroep West. De vergelijking met het originele Legoland in de Deense plaats Billund is snel gemaakt. "Op Facebook lees ik regelmatig: 'Oh, nu hoef ik niet meer naar Billund.' Dan hebben de mensen een verkeerd idee, want in Billund kan je drie dagen rondlopen. Bij ons heb je het na twee uurtjes wel gezien."

Die verwarring is logisch, denkt Hensen. "Dat is onze eigen fout en dat komt door de naam." De naam veranderen zou geen optie zijn. "Dat heeft weer met merken en rechten te maken."

Volwassenen
Legoland Discovery Centre Scheveningen wordt een kleinschalig overdekt pretpark voor kinderen. Volwassenen zonder kinderen zijn dan ook niet welkom, net als in de andere Legoland Discovery Centers in Duitsland en Groot-Brittannië. Voor volwassen Lego-fanaten worden daarom speciale middagen en avonden georganiseerd. De opening vindt plaats in het voorjaar van 2020.

Europa telt drie volwaardige Legoland-attractieparken: Legoland Billund in Denemarken, Legoland Windsor in Groot-Brittannië en Legoland Deutschland in Duitsland. Het Italiaanse pretpark Gardaland, ook onderdeel van Merlin Entertainments, werkt aan een Legoland-waterpark.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Legoland Discovery Centre Scheveningen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be