Efteling

Efteling-show Raveleijn al maanden niet te zien: draak wordt opgeknapt

13-10-2019, 13.47 uur | ReactiesFoto: Erik Steekers

De bekende mechanische draak uit de Efteling-show Raveleijn wordt opgeknapt. Op een afgelegen industrieterrein zijn specialisten bezig om het vijfkoppige monster Draconicon te repareren. Dat is te zien op foto's die Efteling-fan Erik Steekers op Facebook zette.

Begin augustus ging de draak kapot. Sindsdien wordt Raveleijn niet opgevoerd. In plaats daarvan kunnen bezoekers nu dagelijks kijken naar een zwaardvechtdemonstratie. Ook zijn er meet-and-greets met de acteurs uit Raveleijn.


ZIE OOK: Efteling verwijdert draak uit stuntshow Raveleijn

De Efteling weet nog steeds niet wanneer het defect verholpen zal zijn. "We zijn hard aan het werk om Draconicon weer aan de praat te krijgen, maar helaas duurt dit langer dan gehoopt", luidt de reactie. Ook voor de Winter Efteling, die op maandag 11 november begint, houdt men een slag om de arm. In een persbericht over het winterseizoen wordt bewust gesproken over "een Raveleijn-show" in plaats van "de parkshow Raveleijn".

Brabants
De vuurspuwende draak Draconicon vormt al sinds de première in 2011 het hoogtepunt van Raveleijn. Het gevaarte werd destijds vervaardigd door het Brabantse bedrijf Heavy Decor.

ZIE OOK: Problemen bij Efteling-shows duren voort

Reacties