Djurs Sommerland

Deens pretpark sluit klassieke attractie na 26 jaar

12-10-2019, 13.24 uur | Reacties

Het Deense pretpark Djurs Sommerland neemt afscheid van één van de bekendste attracties. Na de laatste openingsdag van dit seizoen - zondag 20 oktober - valt het doek voor Jungle Safari. Daarbij varen bezoekers in gele bananenboten door een Afrikaans landschap.

Onderweg komen ze dierenpoppen tegen, waaronder olifanten, nijlpaarden en slangen. De scènes zijn losjes gebaseerd op de bekende Jungle Cruise-attracties in de Amerikaanse en Aziatische Disney-parken. De climax van het avontuur is een ontmoeting met King Kong, een gigantische animatronic die zijn grot bewaakt.


ZIE OOK: Deens pretpark past 'racistische' attractie aan

Jungle Safari opende in 1993 en was één van de eerste grote attracties van Djurs Summerland. Zo'n tien miljoen mensen maakten sindsdien een boottochtje. Voor veel Denen is de attractie jeugdsentiment.

Bedroefd
Online reageren mensen dan ook bedroefd op het nieuws over de sluiting. Toch vindt het pretpark de tijd rijp voor iets anders. "De attractie heeft niet het niveau dat we in de toekomst in ons park willen hebben", vertelt directeur Henrik B. Nielsen aan Deense media.

Djurs Sommerland opent in 2021 een nieuwe familieattractie op dezelfde locatie. Op de officiële website van het park staat dat deze groter en "veel, veel beter" zal zijn dan Jungle Safari.

ZIE OOK: Attractie in Frans pretpark aangepast na klachten over racisme

Reacties