Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Djurs Sommerland

Deens pretpark sluit klassieke attractie na 26 jaar

12-10-2019, 13.24 uur

Het Deense pretpark Djurs Sommerland neemt afscheid van één van de bekendste attracties. Na de laatste openingsdag van dit seizoen - zondag 20 oktober - valt het doek voor Jungle Safari. Daarbij varen bezoekers in gele bananenboten door een Afrikaans landschap.

Onderweg komen ze dierenpoppen tegen, waaronder olifanten, nijlpaarden en slangen. De scènes zijn losjes gebaseerd op de bekende Jungle Cruise-attracties in de Amerikaanse en Aziatische Disney-parken. De climax van het avontuur is een ontmoeting met King Kong, een gigantische animatronic die zijn grot bewaakt.

Jungle Safari opende in 1993 en was één van de eerste grote attracties van Djurs Summerland. Zo'n tien miljoen mensen maakten sindsdien een boottochtje. Voor veel Denen is de attractie jeugdsentiment.

Bedroefd
Online reageren mensen dan ook bedroefd op het nieuws over de sluiting. Toch vindt het pretpark de tijd rijp voor iets anders. "De attractie heeft niet het niveau dat we in de toekomst in ons park willen hebben", vertelt directeur Henrik B. Nielsen aan Deense media.

Djurs Sommerland opent in 2021 een nieuwe familieattractie op dezelfde locatie. Op de officiële website van het park staat dat deze groter en "veel, veel beter" zal zijn dan Jungle Safari.

Meer Djurs Sommerland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be