Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Voor de verzamelaars: Duinrell heeft nu een eigen bankbiljet

09-10-2019, 10.48 uur

Steeds meer pretparken brengen een eigen eurobiljet uit. Sinds kort kunnen ook bezoekers van Duinrell een bankbiljet ter waarde van 0 euro mee naar huis nemen. "Het is puur bedoeld als souvenir", vertelt een woordvoerster van het Wassenaarse attractiepark aan Looopings.

In het park waren al speciale Duinrell-muntjes te vinden. "Die zijn heel populair bij onze gasten", weet de voorlichtster. Het nieuwe Duinrell-biljet is een aanvulling op de collectie. Op de voorkant staat mascotte Rick de Kikker. De achterzijde bestaat uit tekeningen van enkele belangrijke attracties: het Tikibad, het Kikkerrad, de Mad Mill, de Falcon en de vliegtuigmolen Wild Wings.

Het bankbiljet is voor 2 euro verkrijgbaar bij een automaat op de Promenade, de lange laan tussen de Ballenzee en het reuzenrad.

Buitenland
Dierenpark Wildlands en Attractiepark Slagharen gingen Duinrell voor met eigen briefgeld. In het buitenland bieden parken als Europa-Park en Movie Park Germany al langer speciale biljetten aan voor verzamelaars.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be