Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Bizar ongeluk op Gelderse kermis: gondel Deca Dance zakt door de vloer

16-09-2019, 18.55 uur | Reacties

Bij een bizar ongeluk op de kermis in het Gelderse Wijchen zijn zeven gewonden gevallen. Een karretje van de Deca Dance zakte tijdens een ritje door de vloer heen. Op beelden is te zien hoe de volledige gondel én een ijzeren vloerplaat van de attractie ontbreken.

In het bakje zat een 38-jarige vader samen met zijn zoon. De jongen heeft zijn pols gebroken. De man is er erger aan toe. Hij kwam onder de attractie terecht. Daarbij liep hij complexe botbreuken en een hoofdwond op.

Vijf andere personen raakten lichtgewond. Hulpdiensten rukten massaal uit. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het incident kon gebeuren, is nog niet bekend. Eigenaar Frank Vale laat aan regionale media weten dat hij ook geen idee heeft. "We hebben de attractie al 25 jaar, al het onderhoud is op orde", zegt hij in een eerste reactie.

Afgeschermd
Er wordt onderzoek gedaan door de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, onder leiding van het Openbaar Ministerie. In de tussentijd is de molen afgeschermd met bouwhekken en zwart zeil. De kermis in Wijchen, gelegen bij Nijmegen, duurt nog tot en met dinsdag.

In 2017 ging het ook al mis op dezelfde kermis, bij dezelfde attractie. Toen werd een meisje geraakt door één van de bakjes van de Deca Dance.Meer kermis
Reacties