Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Gigantische Yeti uit Phantasialand staat te koop

16-09-2019, 17.39 uur

Een bijzonder rekwisiet uit Phantasialand staat te koop. Op veilingsite eBay wordt voor 2500 euro een gigantische bewegende pop uit het Duitse pretpark aangeboden. Het gaat om de Yeti die van 1989 tot en met 2004 in Phantasialand te vinden was.

De harige animatronic stond destijds in een grot bij het Silverado Theatre, dat toen nog Super Globe werd genoemd. Op die locatie - naast de in 1996 geopende mijntrein Colorado Adventure - staat tegenwoordig de kinderattractie Tikal.

Het tafereel was interactief: de Yeti begon te praten en te bewegen na het drukken op een knop.

Testen
De verkoper weet niet of de pop vandaag de dag nog kan bewegen. "Helaas kan ik hem niet testen omdat hij niet aangesloten is en ik geen idee heb hoe het werkt", staat in de advertentie. "De hydraulische pomp wordt bijgeleverd."



Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be