Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft blik achter de schermen bij controlekamer

16-09-2019, 14.14 uur

Disneyland Paris opent de deuren van een locatie die normaal gesproken verborgen blijft voor het publiek. Nieuwe foto's geven een blik achter de schermen bij de Park Central Control Room, de centrale controlekamer van het Disneyland Park. Vanuit daar worden onder meer de aankondigingen voor shows en parades gestart. Ook de parkmuziek wordt er geregeld.

Bovendien kan een deel van de parkverlichting vanuit de ruimte bediend worden. De kamer, met grote beeldschermen en controlepanelen, bevindt zich boven de attractie It's a Small World. Tien operators, technici en programmeurs zorgen ervoor dat de dagelijkse activiteiten in beide Disney-parken op tijd worden aangekondigd én plaats kunnen vinden. Het naastgelegen Walt Disney Studios Park heeft een eigen controleruimte, op de eerste verdieping van Studio 1.

Elke ochtend begint het team een uur vóór parkopening met het testen van de geluidssystemen en computerprogramma's. Daarbij worden onder meer de soundtracks van de verschillende themagebieden gecheckt.

Paradewagens
"De belangrijkste taak is het uitzenden van geplande en ongeplande aankondigingen in de parken", laat Disney weten. Bij calamiteiten of het annuleren van entertainmentacts moeten de operators snel kunnen schakelen. De paradewagens zelf hebben hun eigen audiosysteem aan boord. Dankzij een gps-systeem kunnen medewerkers in de controlekamer precies zien waar de wagens zich bevinden, zodat de muziek erop aangepast kan worden.

De avondshow Disney Illuminations - met vuurwerk en videoprojecties op het kasteel - wordt op een andere plek bestuurd. Daarvoor is op Central Plaza een speciaal controlehuisje neergezet. De aankondiging van de sluiting van het park wordt wel in de algemene ruimte geregeld. Daarna blijft de achtergrondmuziek in het park nog zo'n anderhalf uur draaien.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be