Europa-Park

FastPass-systeem Europa-Park is makkelijk te kraken

16-09-2019, 14.55 uur | Reacties

Gratis meerdere FastPass-tickets scoren in Europa-Park is een fluitje van een cent. Dat ontdekte een pretparkfan die afgelopen weekend in het Duitse attractiepark was. Bij de vliegsimulator Voletarium staan automaten waar bezoekers één keer per dag een zogeheten Time Ticket kunnen halen, op vertoon van hun entreebewijs.

Daarmee mogen ze de bewuste attractie één keer bezoeken via een speciale korte wachtrij. Maar wie een beetje handig is met een smartphone, lukt het al gauw om de hele dag door onbeperkt voorrangstickets te krijgen.


ZIE OOK: Zo werkt het gratis FastPass-systeem van Europa-Park

"Zorg eerst dat je de barcode van je eigen entreekaartje op je smartphone uitleest, met behulp van een speciale app of door de code handmatig over te typen", vertelt de 'hacker' aan Looopings.

Honderdtallen
"Daarna kun je die barcode via een website als online-barcode-generator.net steeds met honderdtallen ophogen. Elke nieuw gegenereerde code wordt gezien als een nieuw entreekaartje dat nog niet gebruikt is bij de automaten." Zo kreeg één persoon het voor elkaar om in twee minuten acht Time Tickets voor Voletarium te bemachtigen.

Looopings heeft Europa-Park om een reactie gevraagd, maar een woordvoerder wil niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.

Efteling
Het is niet voor het eerst dat een voorrangssysteem in een pretpark gemanipuleed wordt. Hetzelfde gebeurde eerder al met de FastPass in Disneyland Paris en de Boarding Pass in de Efteling.

ZIE OOK: 'Man hackt FastPass-systeem in Disneyland Paris'

Reacties