Duinrell

Duinrell vangt honderden asielzoekers op in vakantiehuisjes

14-09-2019, 18:47 uur | Reacties

In vakantiehuisjes van Duinrell wonen het komende half jaar honderden asielzoekers. Van eind september 2019 tot en met eind maart 2020 vangt het Wassenaarse attractiepark een groot aantal vluchtelingen op, op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Daarvoor wordt een apart gedeelte van het landgoed vrijgemaakt, met een eigen in- en uitgang. Tot en met 3 november gaat het om maximaal 220 bewoners. Daarna - als het seizoen voorbij is - kan Duinrell in totaal 930 asielzoekers aan.


ZIE OOK: Weer honderden asielzoekers in vakantiehuisjes Duinrell

Het COA roemt de "goede samenwerking" met de gemeente en het park. Duinrell krijgt goed betaald voor het beschikbaar stellen van de huisjes, die anders mogelijk leeg zouden staan.

Toename
Het is voor de twaalfde keer sinds 1997 dat er asielzoekers worden gehuisvest in Duinrell. Volgens het COA is er nu extra opvangcapaciteit nodig omdat het aantal vluchtelingen in Nederland de afgelopen maanden is toegenomen. Bovendien komen asielzoekers met een verblijfsstatus tegenwoordig minder snel aan een woning, waardoor ze langer in de opvangcentra blijven.

ZIE OOK: Deze winter geen asielzoekers in Duinrell

Reacties