Disneyland Paris

Foto's: meer dan honderd Disney-figuren bij elkaar in Disneyland Paris

14-09-2019, 14:12 uur | Reacties

Disneyland Paris stond in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig in het teken van Disney-figuren. Tijdens een vijf uur durend themafeest, bedoeld voor abonnementhouders en hun vrienden, konden bezoekers voor het eerst met meer dan honderd verschillende personages op de foto. De zogeheten Disney Characters Night werd midden in de nacht afgesloten met een speciale slotshow en een parade.

Verspreid over het Disneyland Park vonden meet-and-greets plaats met karakters uit Disney-klassiekers als Tarzan, Mulan, Aladdin, The Lion King, The Nightmare Before Christmas, Pocahontas, Bambi, The Aristocats, 101 Dalmatians, Pinocchio, Beauty and the Beast, Cinderella, The Hunchback of Notre Dame, Hercules en Robin Hood. Zij kregen gezelschap van personages uit de Marvel- en Star Wars-films.


ZIE OOK: Disneyland Paris organiseert nachtelijk themafeest met honderd Disney-figuren

Ook Disney-figuren die zelden in Disneyland Paris te vinden zijn, lieten zich tijdens de thema-avond zien. Zo waren karakters uit spookhuis Phantom Manor van de partij, net als stripfiguren bekend van de Amerikaanse Disney-attracties Country Bear Jamboree en Splash Mountain.

Festival
Daarnaast kregen fans de kans om Betty Rose en Jimmy Ocean - de hoofdpersonages van het Festival of Pirates and Princesses - te ontmoeten. In themagebied Discoveryland dwaalde Star Wars-figuur Boba Fett rond.

Tijdens de feestavond, die duurde van 22.00 tot 03.15 uur, waren de meeste grote attracties geopend. Maar omdat bijna alle bezoekers kwamen voor de Disney-figuren, bleven de wachtrijen leeg. De entreeprijs bedroeg 45 euro per persoon.

Gewisseld
Bij de aankondiging van het evenement in april sprak de organisatie nog over "een nieuw meet-and-greet-systeem". "Iedereen krijgt zo de kans om zo veel mogelijk karakters te ontmoeten", beloofde men. In de praktijk bleek daar geen sprake van te zijn. Bij nagenoeg alle fotolocaties stonden gigantische wachtrijen. Bovendien werden de meeste personages voortdurend gewisseld, zodat fans vooraf niet wisten voor welke Disney-figuren ze in de rij gingen staan.ZIE OOK: Disneyland Paris viert lente, zomer, Halloween en Kerstmis op één avond

Reacties