Efteling

Foto's: Efteling sloopt ingang van Bob

12-09-2019, 13:54 uur | ReactiesFoto: Eftelwesley

De ingang van de Bob in de Efteling is verdwenen. Tot nu toe leek het erop dat de originele entree van de ruim 34 jaar oude bobsleebaan gespaard zou blijven bij de sloop. Dat blijkt toch niet het geval te zijn. Deze week is de entreemuur met de grond gelijk gemaakt.

De Bob wordt vervangen door de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Op een eerste ontwerp, dat vorig jaar naar buiten kwam, was de oude ingang nog wel zichtbaar. De entreepoort zou hergebruikt worden bij de bouw van de nieuwe rollercoaster.


ZIE OOK: Efteling vervangt Bob door nieuwe dubbele familieachtbaan: Max & Moritz

De plannen zijn echter op het laatste moment gewijzigd. "De muur is in tegenstelling tot eerdere plannen weggehaald", laat een woordvoerster weten. "Tijdens de ontmanteling van de baan bleek het toch noodzakelijk om ook de muur te verwijderen." De oorspronkelijke oude houten wachtrij werd begin deze maand al afgebroken.

Gaten
Het grootste gedeelte van de bobbaan is intussen gesloopt. Enkele bochten staan nog overeind. Verder is het stationsgebouw ontdaan van de meeste decoraties. In de zijmuren zijn enorme gaten gemaakt voor een aanbouw. Het gebouw wordt een stuk groter, omdat er straks twee achtbaansporen doorheen moeten lopen.

ZIE OOK: Foto's: Efteling onmiddellijk gestart met sloopwerkzaamheden bij Bob

Reacties