Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling sloopt ingang van Bob

12-09-2019, 13.54 uurBeeld: Eftelwesley

De ingang van de Bob in de Efteling is verdwenen. Tot nu toe leek het erop dat de originele entree van de ruim 34 jaar oude bobsleebaan gespaard zou blijven bij de sloop. Dat blijkt toch niet het geval te zijn. Deze week is de entreemuur met de grond gelijk gemaakt.

De Bob wordt vervangen door de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Op een eerste ontwerp, dat vorig jaar naar buiten kwam, was de oude ingang nog wel zichtbaar. De entreepoort zou hergebruikt worden bij de bouw van de nieuwe rollercoaster.

De plannen zijn echter op het laatste moment gewijzigd. "De muur is in tegenstelling tot eerdere plannen weggehaald", laat een woordvoerster weten. "Tijdens de ontmanteling van de baan bleek het toch noodzakelijk om ook de muur te verwijderen." De oorspronkelijke oude houten wachtrij werd begin deze maand al afgebroken.

Gaten
Het grootste gedeelte van de bobbaan is intussen gesloopt. Enkele bochten staan nog overeind. Verder is het stationsgebouw ontdaan van de meeste decoraties. In de zijmuren zijn enorme gaten gemaakt voor een aanbouw. Het gebouw wordt een stuk groter, omdat er straks twee achtbaansporen doorheen moeten lopen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be