Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope Xperiences

Meer details over nieuwe spinning coaster in Frans pretpark

12-09-2019, 15.29 uur

We komen steeds meer te weten over een nieuwe achtbaan in het Franse pretpark Futuroscope. Het futuristische attractiepark in West-Frankrijk opent volgend jaar een spinning coaster met een lancering en een 'vertical drop track'. Daarbij zakt een stuk rail plotseling loodrecht enkele meters naar beneden.

Onlangs publiceerde men een nieuwe videotrailer. Bovendien is de definitieve naam intussen bekend: Objectif Mars. Eerder werd de werktitel Mission Kepler gebruikt, vernoemd naar de Duitse astroloog Johannes Kepler. De topsnelheid wordt 55 kilometer per uur.

Bezoekers betreden een nieuw trainingscentrum waar ze moeten aantonen dat ze geschikt zijn voor een belangrijke ruimtemissie, die zich afspeelt in 2040. Daarbij ervaren ze onder meer hoe het is om gewichtsloos te zijn. Het wordt de eerste achtbaan in het park.

Intamin
Objectif Mars wordt gebouwd door de firma Intamin, gevestigd in Liechtenstein. Het gaat om een totale investering van 22 miljoen euro, waarvan 18,5 miljoen euro naar de baan zelf gaat. De minimumlengte bedraagt 1.10 meter. Naar verwachting vindt de opening plaats op 28 maart 2020.

Futuroscope verwelkomt jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers. Het park is onderdeel van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.Meer Futuroscope Xperiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be