Futuroscope

Meer details over nieuwe spinning coaster in Frans pretpark

12-09-2019, 15.29 uur | Reacties

We komen steeds meer te weten over een nieuwe achtbaan in het Franse pretpark Futuroscope. Het futuristische attractiepark in West-Frankrijk opent volgend jaar een spinning coaster met een lancering en een 'vertical drop track'. Daarbij zakt een stuk rail plotseling loodrecht enkele meters naar beneden.

Onlangs publiceerde men een nieuwe videotrailer. Bovendien is de definitieve naam intussen bekend: Objectif Mars. Eerder werd de werktitel Mission Kepler gebruikt, vernoemd naar de Duitse astroloog Johannes Kepler. De topsnelheid wordt 55 kilometer per uur.


ZIE OOK: Frans pretpark investeert 18,5 miljoen euro in nieuwe achtbaan

Bezoekers betreden een nieuw trainingscentrum waar ze moeten aantonen dat ze geschikt zijn voor een belangrijke ruimtemissie, die zich afspeelt in 2040. Daarbij ervaren ze onder meer hoe het is om gewichtsloos te zijn. Het wordt de eerste achtbaan in het park.

Intamin
Objectif Mars wordt gebouwd door de firma Intamin, gevestigd in Liechtenstein. Het gaat om een totale investering van 22 miljoen euro, waarvan 18,5 miljoen euro naar de baan zelf gaat. De minimumlengte bedraagt 1.10 meter. Naar verwachting vindt de opening plaats op 28 maart 2020.

Futuroscope verwelkomt jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers. Het park is onderdeel van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.ZIE OOK: Plopsaland heeft plannen voor extreme nieuwe achtbaan

Reacties